Tai aklavietė. „Ukraina turi laiko iki metų pabaigos.“ Rusijos rezervai begaliniai  ()

Amerikos ir Europos pareigūnai baiminasi, kad karas atsidūrė aklavietėje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV ir Europos pareigūnai su Ukrainos vyriausybe diskutuoja apie galimas taikos derybas su šalimi agresore Rusija dėl karo pabaigos. NBC rašo apie tai, remdamasi vienu dabartiniu aukštu JAV pareigūnu ir vienu buvusiu aukštu JAV pareigūnu, susipažinusiu su diskusijomis.

Leidinio pašnekovų teigimu, pokalbiuose buvo pateikta labai bendro pobūdžio informacija apie tai, ko Ukrainai gali tekti atsisakyti, kad susitartų. Leidinio teigimu, pirmasis toks susitikimas įvyko dar spalį, o pareigūnai mano, kad Ukraina laiko turi iki metų pabaigos, po kurios bus aiškesni raginimai dėl taikos derybų.

Leidinio teigimu, Amerikos ir Europos pareigūnai baiminasi, kad karas atsidūrė aklavietėje ir nebegalės toliau teikti pagalbos Ukrainai. „Bideno administracijos pareigūnams nerimą kelia ir tai, kad Ukrainoje baigiasi pajėgos, o Rusijos rezervai atrodo begaliniai“, – rašo žurnalistai.

 

Pažymima, kad kai kurie JAV kariuomenės pareigūnai privačiai pradėjo vartoti terminą „aklavietė“, apibūdindami situaciją fronte. Leidinys taip pat rašo, kad JAV prezidentas Joe Bidenas tariamai susirūpinęs, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos išsenka. Pasak vieno iš pašnekovų, JAV ir sąjungininkės gali aprūpinti Ukrainą ginklais, „tačiau jei Ukraina neturi kompetentingų pajėgų juos panaudoti, tai bus nenaudinga“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(11)
(22)
(-11)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: