700 km! Situacija stipriai keičiasi. Ukraina gavo monstrišką ginklą „Hrim-2“ (Foto)  (2)

Ukrainos ginkluotosios pajėgos įgyvendino šalyje gaminamos raketų sistemos „Hrim-2“ atnaujinimus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Okupantams šakės. Ukraina įgyvendino ilgai plėtotą projektą.

Ukrainos ginkluotosios pajėgos teigia įgyvendinusios šalyje gaminamos raketų sistemos „Hrim-2“ (arba „Grom-2“, „Thunder“) atnaujinimus ir smogusios į taikinį 700 km atstumu.

Apie tai rašo soc. tinklo „X“ vartotojas @igorsushko.

Primename, kad „Hrim-2“ projektavimo darbai buvo atliekami nuo 2006 m. Plėtra vyko pavadinimu „Sapsan“. „Hrim-2“ yra eksportinis „Sapsan“ variantas, kurio nuotolis yra ribotas – 280 km, o variantas, kurio smūgio nuotolis yra iki 500 km, buvo sukurtas Ukrainos kariuomenei. Tačiau nuo 2006 m. dėl finansavimo trūkumo, taip pat dėl ​​darbų įšaldymo kompleksas nepradėtas gaminti.

2017 m. Saudo Arabija iš dalies finansavo „Hrim-2“ kūrimo darbus. Saudo Arabijai buvo pagaminta viena ar dvi transporto priemonės su 12 raketų, tačiau ar jos buvo išsiųstos užsakovui, nežinoma.

Tada 2021 m. gynybos ministras Andrijus Taranas pareiškė, kad „Hrim-2“ parengties lygis viršija 80 %, ir ši plėtra yra Ukrainos prioritetas.

 

Nuo to laiko nebuvo pranešimų apie „Sapsan“ darbų užbaigimą, taip pat duomenų apie jo bandymus. Ginkluotųjų pajėgų perginklavimo programoje „Sapsan“ turėjo tapti pagrindiniu operatyvinio-taktinio lygio raketų kompleksu.

Jau prasidėjus plataus masto Rusijos Federacijos invazijai į Ukrainą, ne kartą pasigirdo gandų apie „Sapsan“ raketų panaudojimą. Tačiau oficialios informacijos apie visų komplekso elementų, raketų kuro ir variklio sukūrimą, sėkmingą bandymą nebuvo.

 

Panašu, kad pagaliau ukrainiečiai pasiekė tikslą ir pagamino 700 km atstumu galintį smogti ginklą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(241)
(4)
(237)

Komentarai (2)