Tai tęsiasi 80 savaičių. „Mus vis dar gali išsiųsti į karą.“ Kas vyksta  ()

„Rusijos kariškiai ir toliau lieka Baltarusijos teritorijoje.“


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-11-08 Tai tęsiasi 80 savaičių. „Mus vis dar gali išsiųsti į karą.“ Kas vyksta  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos ginkluotosios pajėgos Baltarusijos teritorijoje liks dar savaitę: „pratybos“ poligonuose pratęstos nuo lapkričio 6 iki lapkričio 12 dienos. „Mankšta“ tęsiasi 80 savaičių. Kas vyksta Baltarusijos poligonuose?

Apie situaciją tinklalapiui Charter97.org pasakoja Baltarusijos pareigūnas, pageidavęs likti anonimišku.

„Rusijos kariškiai ir toliau lieka Baltarusijos teritorijoje. Daug jų yra Mozyriuje, Baranovičiuose, Vileikoje. Bendros pratybos pratęsiamos būtent siekiant įteisinti jų buvimą ten.

Kalbant apie Baltarusijos kariuomenės „mokymus“, tai yra klounų šou. Tačiau „vagneriečiai“ veda užsiėmimus su atskirais padaliniais. Žinau, kad samdiniai dirbo su vidaus kariais, karininkais ir snaiperiais. Nežinau, ko jie išmokė mūsų karius, bet „vagneriečiai“ atneša daug problemų.

„Kiek girdėjau, tai „vagneriečiai“ juokiasi iš mūsų kariuomenės pasirengimo lygio ir visais įmanomais būdais įžeidinėja, vartodami kalėjimo žargoną. Antras dalykas – jie sau per daug leidžia. Man pasakojo, kad girti „vagneriečiai“ automatu grasino kelių policininkui, kuris juos sustabdė kelyje.“

Pareigūnas pakomentavo Baltarusijoje įvestą naujovę, kad Generalinis štabas gali siųsti SMS, kviečiančius prisijungti prie kariuomenės.

 

„Manau, kad norima įbauginti žmones, suvaryti į kareivines, nuolat priminti apie karą. Dabar visa propaganda remiasi tuo, kad „kažkas ruošiasi mus pulti“ ir „Lukašenka gelbsti visus“. Tačiau ši naujovė rodo, kad būtent Lukašenka kaltas, kad baltarusiai vis tiek gali būti išsiųsti į karą. Kalbama, kad Baltarusijos kariuomenė vis dar gali būti įtraukta, jei Rusija bandys pakartoti kampaniją prieš Kyjivą. Taip, tai mažai tikėtina, bet kol Lukašenka yra valdžioje, ši grėsmė išlieka.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(13)
(3)
(10)

Komentarai ()