Soc. tinklai šėlsta. Dėl ukrainietės žodžių kilo didelis skandalas. Kas vyksta (Video)  ()

Kalbininkė pareiškė skandalingas pretenzijas rusiškai kalbantiems kariams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainiečių kalbininkė, filologijos mokslų daktarė ir buvusi liaudies deputatė Irina Farion pareiškė skandalingus priekaištus rusiškai kalbantiems „Azov“ pulko kariams.

Farion palietė šią temą interviu su žurnaliste Janina Sokolova. Ji teigė nelaikanti rusakalbių karių ukrainiečiais ir patriotais.

„Aš kategoriškai nepritariu tam (rusų kalbai tarp Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kariškių - red.). Turiu jiems klausimą: kas jums trukdo, juk esate tokie galingi? Ir jūs labai protingi. Kas jums trukdo laikytis Ukrainos ginkluotųjų pajėgų įstatymo 29 straipsnio. Ar žinote, kas yra kariuomenės drausmė? Jei kariuomenėje nėra drausmės, tai nėra kariuomenės, tada tai yra siautėjimas“, - sakė Farion.

Sokolova atsakė, kad nepaisant rusų kalbos vartojimo, „azoviečiai“ negali būti vadinami „kacapais“. Tačiau Farion teigė jų nelaikanti ukrainiečiais.

„Negaliu jų vadinti ukrainiečiais. Jei jie nekalba ukrainietiškai, tegul vadina save „rusais“. Kodėl jie tokie pamišę? Jei jie tokie dideli patriotai, tegul pademonstruoja savo patriotiškumą“, - sakė kalbininkė.

 

Farion pareiškimai internete sukėlė kritikos ir pasipiktinimo audrą. Dėl kalbininkės teiginių ukrainiečiai skelbė piktus komentarus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(11)
(32)
(-21)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: