Tikra sensacija! Ukrainos kare pasirodė naujausi Rusijos naikintuvai Su-57  ()

Manoma, kad atakoje Odesos regione dalyvavo naujausias Rusijos naikintuvas, paleidęs priešradarines raketas Ch-31P.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos naikintuvas Su-57 įsiveržė į Ukrainos oro erdvę, tiksliau Luhansko sritį. Pasak karo ekspertų, naujausi Rusijos lėktuvai galėjo suvaidinti svarbų vaidmenį pastaruoju metu vykusiose raketų atakose prieš Ukrainos karių priešakines pozicijas. Apie tai pranešė portalas bulgarianmilitary.com, remdamasis „Telegram“ įrašu „yeRadar“.

Lapkričio 5 d. pasirodžiusiame pranešime nebuvo nurodytos tikslios Su-57 oro erdvės pažeidimo datos. Tačiau siūloma daryti išvadą, rašo žurnalistai, kad Rusija karo zonoje Ukrainoje pradėjo dislokuoti savo aukštųjų technologijų kovinius lėktuvus Su-57.

Pažymima, kad Rusija disponuoja keliomis oro bazėmis, kurios yra paremtos moderniausiais jos naikintuvais. Remiantis Ukrainos žvalgybos duomenimis, gautais iš palydovinių vaizdų, Rusijos Federacijos Astrachanės srityje esančioje oro bazėje „Achtubinsk-7“ yra daug modernių universalių naikintuvų Su-57.

„Stebėto Su-57 judėjimo analizė rodo, kad šie orlaiviai galėtų arba dalyvauti koviniuose skrydžiuose virš Ukrainos, arba atlikti bandomuosius skrydžius“, – siūlė ekspertai.

 

Tiek Rusijos Federacijos gynybos ministerija, tiek Didžiosios Britanijos žvalgyba kalbėjo apie Rusijos oro pajėgų Su-57 panaudojimą, o britai taip pat teigė, kad Rusija beveik neabejotinai naudojo šiuos naikintuvus karo veiksmuose su Ukraina.

Ir nors rusai šiuo metu stengiasi nenaudoti smogiančių lėktuvų Ukrainos oro gynybos diapazone, vis dėlto per paskutinius smūgius Odesos regionui jie panaudojo Su-57, paleisdami priešradarines raketas Ch-31P.

Visų pirma, tokios raketos naudojamos naikinti radarų įrenginius kaip priešlėktuvinių raketų sistemų dalis, taip pat priešlėktuvinės artilerijos baterijas ir artilerijos radarus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(29)
(-24)

Komentarai ()