„Tai didžiulis skaičius. 9000 tankų ir 36000 šarvuočių.“ Skelbiama monstriška Rusijos jėga  (1)

Estijos žvalgybos vadovas atskleidė Rusijos ginklų atsargas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujai paskirtas Estijos karinės žvalgybos vadovas Antsas Kiviselgas interviu „RBC-Ukriane“ atskleidė žinias apie Rusijos ginklų atsargas, Kremliaus pasaulinius planus ir galimus Rusijos sukeltus neramumus.

„Galiu pasakyti, kad tai, ką matau, yra labai sudėtinga situacija. Rusija turėjo daug laiko, kad sukurtų savo gynybines linijas, ir kai kuriose teritorijose ji turi pranašumą ore. Taigi Ukrainai sudėtinga išlaisvinti Krymą ir atkirsti rusus nuo tam tikrų teritorijų. Artilerija, amunicija ir naikintuvai yra būtini. Žinome, kad, atsižvelgiant į rusų naudojamos artilerijos kiekį, jiems reikia geros logistikos. Ukrainos ginkluotosios pajėgos puikiai atlieka savo darbą“, - teigia Kiviselgas.

Anot estų kariškio, prieš visišką invaziją Rusija turėjo 9000 tankų ir 36000 šarvuočių. Net jei atsižvelgti į tai, kad jų įranga pasenusi, ir jie gali pagaminti tik vieną iš trijų vienetų, tai vis tiek didžiulis skaičius – 3000 tankų ir 12000 šarvuotų transporterių.

Rusai turi dideles šaudmenų atsargas – šiandien jie gali pagaminti apie 1,5 mln. sviedinių per mėnesį. Tokį kiekį jie galėjo pagaminti prieš karą. Šiuo metu jų gamyklose pradėta beveik nenutrūkstama gamyba, todėl jie gali pagaminti dar daugiau sviedinių.

Tai vadinamieji „kvaili sviediniai“ (senos technologijos – red.). Tokiais kiekiais jie negali gaminti balistinių sviedinių. Tačiau yra iššūkių, susijusių su jų artilerijos sistemomis. Jie bando jas atkurti, bet tai yra iššūkis Rusijai.

 

Rusai yra oportunistiški. Jei yra galimybė užimti daugiau teritorijos, jie ja pasinaudos, teigia Kiviselgas.

„Manau, kad Putinas nori sukurti naują saugumo architektūrą Europoje. Rusija nori plėsti savo įtakos sferą ir ją didinti. Rusijos nuomone, mažesnės šalys neturėtų turėti savo valios ir teisės sakyti, ko nori. Tai prieštarauja Vakarų vertybėms, todėl mes tam priešinamės. Nėra scenarijaus, pagal kurį norėtume gyventi kaip Rusija“, – sako karinės žvalgybos vadovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(73)
(21)
(52)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)