[ŽT] „Smūgis baisiai stiprus. Visi, kas buvo gatvėje, žuvo.“ Nušluota Zarečna. Kariuomenė pakraupusi (Video)  ()

Zarečnoje kaimo gyventojai papasakojo apie pirmąsias minutes po „Iskander“ smūgio Ukrainos ginkluotųjų pajėgų 128-osios brigados kariams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Žuvo visi, kas buvo gatvėje“, – sakė Zarečnoje gyventojai. Lapkričio 3 d. priešas smogė 128-osios brigados kariams, išsirikiavusiems Zarečnoje kaime apdovanojimo ceremonijai. Vietos gyventojai matė smūgį.

Interviu „Laisvės radijui“ kaimo tarybos deputatas Aleksandras Pančenka pripažino, kad raketos smūgis buvo labai stiprus. Visi, kurie stovėjo atviroje vietoje, mirė. Nuo sprogimo bangos į A. Pančenkos namus įskriejo raketos skeveldra. Ataka įvyko netoli jo žmonos tėvų namų. Visi jo artimieji (žmona, jos sesuo, uošvis ir uošvė) buvo sužeisti.

Kitas vietos gyventojas pasakojo, kad netoli tos vietos stovi du apgadinti keturių aukštų namai, gyventojus sužeidė skeveldros. Dieną prieš tai 128-osios brigados spaudos tarnyba pranešė apie 19 karių žūtį. Brigados vadas Dmitrijus Lysiukas asmeniškai įsakė rikiuotis apdovanojimo ceremonijai. Tačiau jis pats vėlavo 30-40 minučių, o tai išgelbėjo jo gyvybę.

 

Okupantai paleido droną, kad užfiksuotų momentą, kai raketa pataikė į taikinį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(35)
(-26)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: