„Ukraina galėjo baigti karą.“ Skelbiama, kas nutiko  ()

Tapo žinoma, kodėl Ukraina 2022 metais nepasirašė taikos sutarties.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

2022 metais Ukraina nepasirašė taikos sutarties su Rusija Jungtinių Valstijų nurodymu, per radiją „Kossuth“ pareiškė Vengrijos ministras pirmininkas Viktoras Orbanas. Taip jis sureagavo į buvusio Vokietijos kanclerio Gerhardo Schröderio žodžius, kad amerikiečiai visai nenorėjo kompromiso tarp Kyjivo ir Maskvos.

„Iš įvairių pranešimų ir žvalgybos šaltinių mes žinome, kad iš tiesų, 2022 metais Stambule, kur vyko uždaros derybos, iš tikrųjų buvo susitarimas, kurį, pasak diplomatinių gandų, ukrainiečiai nepasirašė JAV nurodymu“, - pasakė jis.

Anksčiau Schröderis sakė, kad Ukrainos valdžia 2022 metų kovą derybose su Maskva nesutiko su taika, nes Vašingtonas neleido to padaryti. Jo nuomone, taip atsitiko todėl, kad amerikiečiai buvo įsitikinę, kad jiems pavyks „sulaikyti rusus“. Politiko teigimu, tais pačiais metais Ukraina kreipėsi į jį su prašymu tarpininkauti santykiuose su Kremliumi, tačiau derybos nutrūko.

Spalį „The Washington Post“ rašė, kad Ukraina ir Rusija veda slaptas derybas. Laikraščio teigimu, šalys susitarė apsikeisti karo belaisviais ir žuvusių karių kūnais, taip pat diskutavo apie laivų, išplaukiančių iš Ukrainos Juodosios jūros uostų, klausimus. Amerikiečių žurnalistai pažymėjo, kad deryboms gali būti pasitelkiami įvairių šalių ir organizacijų tarpininkai. Be to, dialogas palaikomas telefonu.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(22)
(-17)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: