Pozicija nesikeičia. „Nei vieno „Minsko-3“. Kas vyksta  ()

Ukrainos prezidentūros administracijos vadovas Andrijus Jermakas mano, kad naratyvus apie galimas Ukrainos derybas su Rusija į Vakarų žiniasklaidą stumia patys rusai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Valdant prezidentui Volodymyrui Zelenskiui Ukraina nepasirašys Minskas-3 susitarimo, teigia Andrijus Jermakas.

Jis pažymėjo, kad Vakarai niekada nedarė spaudimo Ukrainai derėtis su Rusijos Federacija. „Mūsų partneriai visada sako: kada, kaip ir apie ką kalbėtis, yra absoliučiai tik Ukrainos, Ukrainos žmonių, Ukrainos vadovybės sprendimas“, – sakė Jermakas.

Prezidentūros administracijos vadovas mano, kad naratyvus apie galimas derybas į Vakarų žiniasklaidą metė rusai. „Jie apie tai kalba, neslepia. Tačiau galiu aiškiai pasakyti, kad valdant šiam prezidentui nebus kažkokio „Minskas-3", – pabrėžė Jermakas, turėdamas omenyje ankstesnius Minsko susitarimus.

Jermakas taip pat pažymėjo, kad okupuotų teritorijų atsisakymas mainais į narystę NATO „nėra svarstomas jokiu formatu“.Pozicija nesikeičia. Jokios sąlygos dėl mūsų teritorijų, mūsų nepriklausomybės, suvereniteto nėra priimtinos. Ir šiandien mes to net negirdime iš savo partnerių. Tai nėra diskusijų objektas. Ir aš tikiu, kad tai yra labai sistemingai siūloma rusų, iš įvairių šaltinių. Ir, deja, tai žiniasklaida pasiima“, – sakė Andrijus Jermakas.

(24)
(0)
(24)

Komentarai ()

Susijusios žymos: