„350 000 karių. Visiškai nauja armija. Prasideda masinis puolimas.“ Vokietijos generolas skelbia katastrofą  (3)

Prasideda masinis puolimas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Buvęs NATO karinio komiteto pirmininkas, Vokietijos generolas Haraldas Kujatas perspėja Ukrainą ir Vakarus dėl neigiamų įvykių fronte.

Interviu HKCM kanalui į atsargą išėjęs Vokietijos generolas Haraldas Kujatas analizavo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų padėtį po beveik pusmetį vykdyto nesėkmingo puolimo.

Pasak generolo H. Kujato, ukrainiečių veiksmai privedė prie situacijos, kai iniciatyvą gali perimti Rusija.

„Ukrainos ginkluotųjų pajėgų nuostoliai yra didžiuliai, ypač puolimo metu. Rusijos ginkluotosios pajėgos taikė gynybinę taktiką ir perėjo į strateginę gynybą. Jų tikslas – ne bet kokia kaina išlaikyti teritoriją, o sunaikinti Ukrainos karius. Tai pagrindinis Clausewitzo principas: nuginkluok priešą, o tada viskas įvyks savaime. Būtent tai ir pasiekė Rusijos ginkluotosios pajėgos“, - sakė generolas.

„Jau kelias dienas rusai net kalba apie aktyvią gynybą. Tai reiškia, kad jie ruošiasi puolimui“, - pridūrė vokiečių karininkas.

Pasak Haraldo Kujato, beveik neabejotina, kad rusai artimiausiu metu nuspręs pradėti kontrpuolimą.

Tai liudija pranešimai apie didelio skaičiaus karių perdislokavimą prie pat Rusijos ir Ukrainos sienos.

„Kažkuriuo metu rusai iš tikrųjų pradės masinį puolimą, nes jie sutelkė didžiules pajėgas užnugaryje. Kalbama apie 350000 karių. Jie suformavo naują kariuomenės junginį – 25-ąją jungtinių ginkluotųjų pajėgų armiją. Jie sutelkia dideles pajėgas, ir tai gali reikšti, kad jie ruošiasi proveržiui“, - sakė vokiečių generolas.

 

Pasak kariškio, Rusijos daliniai bandys smogti vienu metu keliomis kryptimis, kad pasiektų iki šiol nepasiektus tikslus.

„Darau prielaidą, kad jie bandys užimti Odesą, nes Rusija ją laiko istoriškai svarbiu Rusijos miestu. Tai taip pat reiškia, kad jie bandys patekti į Padniestrę. Tai yra minimalus variantas“, - padarė išvadą jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(23)
(92)
(-69)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (3)

Susijusios žymos: