„26 vagonai. Visiškai slapta.“ Į Baltarusiją gabenami baisiausi Rusijos ginklai  ()

Nepriklausoma Baltarusijos geležinkelių darbuotojų organizacija atskleidė naujus faktus apie Rusijos taktinių branduolinių ginklų pervežimą į Baltarusiją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Baltarusijos geležinkelininkų asociacija, ne kartą atskleidusi Baltarusijos valdžiai nepatogią informaciją apie Rusijos karinius krovinius ir palaikiusi „geležinkelio partizanų“ veiksmus, rašo, kad pradiniuose Rusijos ir Baltarusijos planuose buvo numatyta, kad taktinių branduolinių ginklų pervežimas geležinkeliu turėjo vykti dviem etapais: 2023 m. birželį ir lapkritį. Pagal planą į Baltarusiją turi būti pristatyti 32 vagonai su taktinio branduolinio ginklo komponentais ir dar 18 kitos paskirties vagonų.

Atrodo, kad to plano nėra laikomasi visiškai tiksliai, bet taktiniai branduoliniai ginklai jau atvyko į Baltarusiją. Nuo 2023 metų rugsėjo 15 iki 24 dienos buvo pervežti 26 vagonai:

Rugsėjo 15 d. Rusijoje pajudėjo 16 vagonų (10 pakrautų, 6 tušti) sąstatas. Baltarusiją jie pasiekė rugsėjo 22 d.;

Rugsėjo 18 d. Rusijoje kelionę pradėjo dar 10 vagonų sąstatas (4 pakrauti, 6 tušti) - jie atvyko rugsėjo 24 d.

Kroviniai pristatyti per retai naudojamą ir todėl mažai dėmesio traukiantį Zaolšos geležinkelio mazgą. Toliau traukiniai per Vitebsko stotį keliavo iki Prudoko. Netoli Prudoko stoties yra 2631-oji Baltarusijos pajėgų aviacijos raketiniams ginklams ir amunicijai saugoti.

 

Įdomu, kad dokumentuose krovinys pažymėtas atvirai - priskirtas „Sprogmenų“ klasei kaip „nenurodyti šaudmenys“. Tačiau slaptumas nuo tų, kurie tų dokumentų nemato, palaikytas pasitelkus paprastas geležinkelių bendroves - Rusijos „Logistyka“ ir Baltarusijos-Šveicarijos bendrovę „Transrail-BCz“ (ji faktiškai kontroliuojama Rusijos).

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(7)
(29)
(-22)

Komentarai ()