„Kol neišspręsime, apie jokius proveržius neverta kalbėti.“ Ukraina turi didelę problemą. Kas nutiko  ()

ROV veikia pagal nusistovėjusį grafiką.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lapkričio 11-osios naktį Rusijos okupantai visoje Ukrainoje panaudojo 31 bepilotį orlaivį „Shahed-131/136“, iš kurių 19 buvo numušti. Taip pat buvo panaudotos Kh-31 ir P-800 „Onyx“ raketos, kurių perimti nepavyko.

Iš viso, iki lapkričio 11 d., įsibrovėliai jau panaudojo 121 „Shahed-131/136“ droną-kamikadzę.

Apskritai reidų intensyvumas buvo maždaug toks pat, net šiek tiek didesnis, kaip ir spalio mėnesį tam pačiam laikotarpiui – 159. Todėl reikšmingų sistemingo „Shahed-131/136“ naudojimo pokyčių nepastebėta.

Nuo rugsėjo didelių pokyčių neįvyko ir raketų naudojime. ROV leidžia raketas, kurias sunku ar net neįmanoma perimti daugelyje Ukrainos regionų. Kalbame tiek apie antiradarines Kh-31P, tiek apie „Iskander-M“ ir P-800 „Oniks“ serijos balistines raketas. Pastarosios beveik visos naudojamos Odesoje ir Odesos regione.

Per pastarąsias 24 valandas ROV taktinė aviacija kovos zonoje panaudojo 70 CAB. Iš viso per 10 lapkričio dienų rusai jau naudojo daugiau nei 550 CAB ir visai tikėtina, kad lapkritis taps šio rodiklio rekordu. Bent jau lapkričio 6 dieną buvo pasiektas absoliutus CAB naudojimo dienos rekordas – 103.

Iš viso to galima padaryti keletą išvadų.

 

Visų pirma, ROV nepereina į masinių smūgių Ukrainai režimą, o veikia pagal nusistovėjusį nuosaikų grafiką, leidžiantį vienu metu ir išlaikyti smūgių intensyvumą, ir kaupti amuniciją.

ROV maksimaliai išnaudoja CAB, kurios jiems tapo gelbėjimosi ratu daugelyje probleminių fronto sričių, ir kol šios problemos neišspręsime, apie jokius didelio masto ir greitus proveržius kalbėti neverta.

Apie tai rašo karo stebėtojas Oleksandras Kovalenko savo „Telegram“ kanale.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(13)
(1)
(12)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: