„Avdijivka nėra esminis dalykas.“ Skelbiama, ką puls Rusija visa savo jėga (Video)  ()

Prie Avdijivkos priešas nesustos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prie Avdijivkos priešas nesustos, sakė karo ekspertas Dmitrijus Snegiriovas ir pridūrė, kad rusai bandys užimti visą Donecko sritį. Karo ekspertas priminė, kad Rusijos Federacijos de facto valdžia jau paskelbė, jog Donecko sritis yra Rusijos Federacijos „dalis“, tačiau realiame gyvenime to pasiekti vis dar nepavyko.

Dmitrijaus Snegiriovo interviu televizijos kanalui „Priamyj“ galima pažiūrėti „YouTube“.

Karo ekspertas priminė svarbų faktą: „Kalbant apie Donecko sritį, priminsiu, kad 2022 m. rugsėjo 30 d. Putinas pasirašė dekretą dėl Donecko srities (vadinamosios „DLR“) prijungimo prie Rusijos Federacijos. Vadinasi, jei nuo lapkričio 11 d. Ukrainos ginkluotosios pajėgos kontroliuoja 55% Donecko srities teritorijos, tai Putinui tai yra asmeninis, politinis ir karinis pralaimėjimas. Štai kodėl visos pastangos bus nukreiptos į visišką Donecko srities užgrobimą“.

Snegiriovas paaiškino, kaip teisingai vertinti priešo bandymus užimti Avdijivką: „Verta pasakyti, kad puolimas vyksta ne tik Avdijivkos srityje. Avdijivka nėra esminis dalykas, kuris juos domina: juos domina visa Donecko sritis. Štai kodėl puolimas tuo pat metu vyksta Lymano kryptimi (tai bandymai prasibrauti pro Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pozicijas pačiame Lymano rajone, pasiekti pagrindinį Ukrainos ginkluotųjų pajėgų transporto logistikos centrą) ir tuo pačiu sukurti operatyvinę Ukrainos ginkluotųjų pajėgų apsupimo galimybę Siversko srityje. Tai vienas flangas. Antras flangas – Avdijivka. Ten vienu metu sprendžiami keli klausimai, bet tai tik viena grandis. Toliau – Marjinka, kur įvyksta 35 atakos per dieną“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(16)
(-11)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: