„Trys galingi sprogimai per dvi dienas.“ ISW skelbia detales (Foto, Video)  ()

Šaltinis teigia, kad šis sprogimas gali tapti rimta Rusijos Federacijos problema, nes artimiausiu metu tai apsunkins Rusijos karių logistiką.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-11-12 „Trys galingi sprogimai per dvi dienas.“ ISW skelbia detales (Foto, Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Trys galingi sprogimai per dvi dienas. Ukrainos Gynybos ministerijos Vyriausioji žvalgybos valdyba (GUR) galėjo dalyvauti bent viename iš trijų antskrydžių šalies agresorės Rusijos teritorijoje, įvykusių lapkričio 10–11 dienomis.

Tokią išvadą padarė Karo studijų instituto (ISW) analitikai.

Jie pažymi, kad Ukrainos leidinys „Suspilne Krim“, remdamasis šaltiniais GUR, paskelbė apie Vyriausiosios žvalgybos valdybos įsitraukimą į geležinkelio bėgių sprogdinimą Rusijos Riazanės srityje. Dėl šio sprogimo šeštadienio, lapkričio 11 d., rytą nuo bėgių nulėkė 19 prekinio traukinio vagonų.

Šaltinis teigia, kad šis sprogimas gali tapti rimta Rusijos Federacijos problema, nes artimiausiu metu tai apsunkins Rusijos karių logistiką.

 

ISW pažymėjo, kad vienas iš Rusijos tinklaraštininkų pranešė, jog šis traukinys gabeno mineralines trąšas.

Analitikai pažymėjo, kad Rusijos propagandistai teigė, jog su šiuo įvykiu buvo susiję „pašaliniai“. O štai Maskvos geležinkeliai pareiškė, kad susiklosčiusi situacija neturėjo įtakos keleiviniams ir priemiestiniams traukiniams.

Dar du galingi sprogimai Rusijoje

Be to, per pastarąsias dvi dienas šalies agresorės Rusijos teritorijoje įvyko dar du sprogimai. Abu nugriaudėjo lapkričio 11-osios naktį. Pirmasis įvyko parako gamykloje netoli Kotovsko, Tambovo srityje, antrasis – netoli Kolomnos, Maskvos srityje.

 

Kolomnoje tariamai numuštas dronas nukrito ant gamyklos pastato, kuriame gaminamos raketos „Kinžal“ ir „Iskander“.

Tą pačią lapkričio 11 dieną degė parako gamykla, prieš gaisrą nugriaudėjo sprogimas. Pasak Rusijos žiniasklaidos, gaisras, kaip teigiama, buvo užgesintas per pusantros valandos. Gaisro plotas siekė 300 kvadratinių metrų. Tambovo parako gamykla yra viena didžiausių amunicijos ir specialiosios chemijos pramonės įmonių Rusijoje.

Po to, liepos 11 d., GUR atstovas spaudai Andrijus Jusovas sakė negalintis nei oficialiai patvirtinti, nei paneigti informacijos apie minėtus sprogimus Rusijoje, tačiau kartu pažymėjo, kad tokie įvykiai tęsis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(29)
(0)
(29)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: