„Atėjo laikas pripažinti...“ Kuo baigėsi Ukrainos kontrpuolimas  ()

„Scenarijus turėjo alternatyvas.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusai surengė keletą sėkmingų išpuolių Bachmuto srityje ir šiek tiek nustūmė Ukrainos ginkluotąsias pajėgas į vakarus. Avdijivkos apylinkėse Rusijos kariai tęsia puolimą, tačiau rezultatas dar nelabai matomas. Nors Rusijos kariuomenė ten irgi daro nedidelę pažangą.

Tokmako (Melitopolio) kryptimi pažangos nepastebima nei vienoje, nei kitoje pusėje, taip pat ir Berdiansko kryptimi. Taigi atėjo laikas pripažinti: birželio pradžioje prasidėjęs Ukrainos ginkluotųjų pajėgų puolimas į pietus, link Azovo jūros (ar bent jau Tokmako), iš tikrųjų baigėsi. Ir baigėsi be jokios naudos.

Surovikino linija atsilaikė. Ukrainos kariuomenė turi atidžiai išanalizuoti nesėkmių priežastis. Tai jau praeitis, bet kaip mėgėją mane nuo pat pradžių nustebino pernelyg atviras ir tiesmukas puolimo planas: kvailai eiti kaktomuša į Rusijos minų laukus ir įtvirtinimus.

Dabartinė (gana džiuginanti) Ukrainos ginkluotųjų pajėgų operacija su placdarmu kairiajame Dniepro krante rodo, kad frontalinis scenarijus turėjo alternatyvas. Dievas žino, kaip viskas būtų susiklostę, jei Ukrainos ginkluotosios pajėgos nebūtų puolę, pavyzdžiui, prieš Tokmaką ir jau liepą, kai paaiškėjo, kad puolimo tempas niekam nepatinka, sutelktų visas savo pajėgas sukūrę placdarmą kairiajame Dniepro krante ir plėstų jį, kad iš ten pradėtų puolimą. Tačiau aš vėl užsiimu ne savo reikalais ir diskutuoju temomis, apie kurias nieko nežinau.

 

Savo „Facebook“ paskyroje rašo buvęs Rusijos valstybės veikėjas Alfredas Kochas, nuo 2014 m. gyvenantis Vokietijoje.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(1)
(4)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: