[ŽT] Nuomotas burlaivis ir sprogmenys. Stebinančios „Nord Stream“ incidento detalės  ()

Vakarų spaudoje pasirodė informacija, kad Ukrainos specialiųjų operacijų pajėgų pulkininkas Romanas Červinskis koordinavo „Nord Stream“ sprogdinimą Baltijos jūroje 2022 metų rudenį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„The Washington Post“, remdamasis šaltiniais, įskaitant Ukrainos ir Europos pareigūnus, pranešė, kad „Nord Stream“ sprogdinimą 2022 metų rugsėjį koordinavo Ukrainos Specialiųjų operacijų pajėgų pulkininkas Romanas Červinskis.

Teigiama, kad Červinskis pasitelkė šešių žmonių įgulą, kuri išsinuomojo burlaivį ir naudojo giliavandenio nardymo įrangą, kad ant dujotiekio padėtų sprogmenis. Červinskis buvo pavaldus generolui majorui Viktorui Ganuščakui, o jis savo ruožtu raportavo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vyriausiajam vadui Valerijui Zalužnui.

Pats Červinskis šiuos kaltinimus neigia. Jis sako, kad šią informaciją skleidžia Rusijos propaganda.

 

Romanas Červinskis dabar yra sulaikytas, kaltinimas piktnaudžiavimu valdžia per raketų atakas Kanatovo aerodrome 2022 metų vasarą. Jis įtariamas rusams davęs aerodromo koordinates, kai be vadovybės sutikimo bandė užverbuoti rusų karį. Netrukus po to rusai smogė aerodromui. Červinskis areštą vadina „politiniu atpildu“ už jo išsakytą kritiką Ukrainos prezidentui.

(12)
(5)
(7)

Komentarai ()

Susijusios žymos: