„Tai rimta. Tai ne dronai ir ne tankai.“ Netikėta žinia. Rusija perka tūkstančius „Desertcross 1000-3“  (1)

Rusija perka iš Kinijos bagius „Desertcross 1000-3“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija paskelbė perkanti gamintojo AODES iš Kinijos „Desertcross 1000-3“ bagius. Kažkaip ši žinia mūsų informacinėje erdvėje ne itin atsispindėjo. O veltui.

Ir čia net nekalbama apie tai, kad Rusija tokiu aukštu oficialiu lygiu bando parodyti, kad Kinija jai padeda kare su technika. Tai nėra visiška tiesa, nes bagiai tiesiogiai nepriklauso karinės technikos klasei ir šiuo atveju jų tiekimo nereikėtų lyginti su amunicijos, tankų ar haubicų tiekimu.

Esmė net ne tame, kad AODES yra bendra Amerikos ir Kinijos įmonė ir tai gali kelti klausimų tiek Vašingtonui, tiek Pekinui, kuris bando atsiriboti nuo tokių tiekimų.

Esmė tame, kad tokie pristatymai rodo Rusijos vadovybės taktikos ir požiūrio į karo veiksmus pasikeitimą ateityje.

Rusijos pusė teigia, kad kariams jau pristatyta daugiau nei 530 „Desertcross 1000-3“ bagių ir ruošiama sutartis dėl dar maždaug 1600 vienetų pirkimo.

„Desertcross 1000-3“ yra padidinto pravažumo bagis, leidžiantis bekelės sąlygomis ne tik spręsti logistikos klausimus ir evakuoti sužeistuosius, bet ir vykdyti reidus, vykdyti sabotažo ir žvalgybos veiklą.

Tai yra, ROV komanda rimtai ruošiasi perkelti daugybę karo sektorių būtent į tokį lygį. šie bagiai leidžia labai mobiliai naudoti patrulių grupes, kad atremtų priešą. Pavyzdžiui, dėl mobilumo stokos ROV tiesiogine prasme praranda kairiojo Dniepro kranto kontrolę mūsų akyse.

Žinoma, čia galime kalbėti apie biudžeto lėšų švaistymą tokio pirkimo fone. Vieną tokį bagį, priklausomai nuo komplektacijos, Rusija įvertino, 20-26 tūkstančiais dolerių, nors vidutinė kaina – 16 tūkst...

 

Mūsų informacinėje erdvėje nuolat akcentuojami bepiločiai orlaiviai, kurie užima pagrindinę savanoriškos veiklos dalį, tačiau bagių klasteris lieka jei ne minimaliai, tai visiškai ignoruojamas. Kariuomenės aprūpinimas tokia įranga sisteminiu valstybės lygiu nepastebimas.

Tiesą sakant, tendencijos yra maždaug tokios ir negalima jų ignoruoti.

Apie tai rašo karo ekspertas Oleksandras Kovalenko savo „Telegram“ kanale.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(16)
(50)
(-34)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)

Susijusios žymos: