[ŽT] „Šis scenarijus labai tikėtinas.“ Budanovas skelbia, kas laukia Ukrainos  ()

Budanovas skelbia dar vieną karo pabaigos scenarijų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos karinės žvalgybos tarnybos vadovas atkreipė dėmesį į istorijos atvejus, kai ilgai trukę karai tarp valstybių niekada nebuvo teisiškai užbaigti.

Rusijos karas prieš Ukrainą gali tęstis ilgai, nes Kremlius paprasčiausiai nepasirašys jokios sutarties su Kyjivu ir Vakarų valstybių koalicija. Rusai ir toliau chaotiškai apšaudys Ukrainos teritoriją, tačiau karo veiksmų intensyvumas iš jų pusės silpnės. 

Tokį požiūrį išsakė Vyriausiojo žvalgybos direktorato (GUR) vadovas Kyrylo Budanovas, praneša NV.

Ukrainos karinės žvalgybos vadovas atkreipė dėmesį į istorijos precedentus, kai ilgai trukę karai tarp valstybių teisiškai nebuvo užbaigti net po kelių dešimtmečių. Kaip pavyzdį jis nurodė taikos sutarties nebuvimą tarp Rusijos ir Japonijos, kurios po Antrojo pasaulinio karo pabaigos vis dar negali pasirašyti susitarimo dėl *Šiaurės salų. 

„Labai tikėtina, kad toks scenarijus gali nutikti ir čia“, - sakė GUR vadovas.

Aiškindamas savo požiūrį K. Budanovas sakė, kad Rusija vis dar turi didelį teritorinį apetitą, kuris neapsiriboja vien Krymu, tačiau Ukraina neketina atsisakyti savo žemių.

*Šiaurės salos - Kurilų salos (rus. Курильские острова, Čišima jap. 千島列島) – salynas šiaurės rytų Azijoje, driekiasi nuo Kamčiatkos pusiasalio šiaurėje iki Hokaido salos pietuose. Skiria Ochotsko jūrą (šiaurės vakaruose) nuo Ramiojo vandenyno. Grandinės ilgis ~1300 km. Bendras plotas 10 503 km². Visos Kurilų salos yra valdomos Rusijos (Sachalino sričiai), didžioji dalis yra tarptautinės bendruomenės jai pripažįstamos. Į dvi piečiausiai esančias dideles salas (Iturupą ir Kunašyrą) bei nedideles Šikotano ir Chabomajaus saleles pretenduoja Japonija, kuri laiko jas savo teritorijos dalimi. Ginčas dėl šių salų priklausomybės tęsiasi nuo II pasaulinio karo pabaigos, Japonijos ginčyjamos salos vadinamos „Šiaurinėmis teritorijomis“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(39)
(4)
(35)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: