[ŽT] „Užfiksuoti 2 panaudojimo atvejai.“ Rusija peržengė ribą. „Deep State“ skelbia košmarą  ()

Užfiksuoti du panaudojimo atvejai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos kariuomenė panaudojo chloropikriną prieš Ukrainos ginkluotąsias pajėgas. Du jo panaudojimo atvejai užfiksuoti frontaliomis kryptimis – Bachmuto ir Svatovo srityse, praneša „Deep State“.

Tikėtina, kad buvo panaudotas chloropikrinas, kurio, anot analitikų, Rusijos kariuomenė turi „labai reikšmingų“ atsargų. Be to, tokio tipo cheminis ginklas jau anksčiau buvo panaudotas prieš Ukrainos karius.

Chlorpikrinas (angl. chloropicrin) – bespalvis labai nuodingas skystis, anksčiau naudotas kaip cheminis ginklas, dabar naudojamas kaip fumigantas ir nematocidas vienas ar mišinyje su metilbromidu ir 1,3-dichloropropenu.

 

Chlorpikrinas priverčia žmones nevalingai užsimerkti. Chlorpikrinas prasiskverbia į organizmą pro kvėpavimo takus, virškinimo traktą ir odą. Smarkiai dirgina plaučius, akis, odą. Dėl šių savybių chlorpikrinas kaip cheminis ginklas į panaudojimo vietą pristatomas artilerijos sviediniais.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(10)
(-1)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: