[ŽT] Katastrofiškas ginklas. „Reuters“ sužinojo didžiausią Irano paslaptį  ()

Iranas turi pakankamai prisodrinto urano branduolinėms bomboms pagaminti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Reuters“  pranešė, kad Iranas gali pagaminti tris branduolines galvutes ir toliau sodrinti uraną. 

Apie tai „Reuters“ rašo atsižvelgdama į prastėjančią situaciją Artimuosiuose Rytuose, remdamasi TATENA. Leidinys skelbia, kad Irano specialistai uraną sodrino iki 60 proc.

Šis lygis yra artimas tam, kuris naudojamas branduoliniams ginklams gaminti. Irano labai prisodrinto urano atsargos dabar siekia 128,3 kg, t.y. 6,7 kg daugiau nei buvo užfiksuota TATENA ataskaitoje rugsėjo pradžioje.

Organizacija pranešė, kad tokio žaliavos kiekio, toliau sodrinant, pakaktų trims bomboms sukurti. Ir nors Iranas teigia, kad su uranu dirba taikiais tikslais, neįvardytas diplomatas agentūrai sakė, kad Iranas yra vienintelė šalis pasaulyje, sodrinanti uraną iki ginkluotės lygio „vien dėl to“.

 

Tuo pat metu TATENA pažymėjo, kad Teheranas sulėtino urano sodrinimo greitį nuo 9 kg per mėnesį metų pradžioje iki 3 kg rudenį.

Tai, anot analitikų, rodo slaptas derybas su JAV, dėl kurių šalys apsikeitė kaliniais, o Vašingtonas atšaldė Irano 6 mlrd. dolerių. Teheranas įsipareigojo juos išleisti humanitariniams tikslams.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(3)
(1)

Komentarai ()

Susijusios žymos: