Pirmą kartą fronte. Kokį monstrą siunčia Rusija  ()

Didžiosios Britanijos žvalgyba mano, kad siekdamos efektyviau atlikti savo užduotis Rusijos ginkluotosios pajėgos gali rizikuoti ir leisti A-50 skristi arčiau fronto linijos.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-11-17 Pirmą kartą fronte. Kokį monstrą siunčia Rusija  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacijos ginkluotosios pajėgos pirmą kartą galėjo pradėti naudoti ilgojo nuotolio radarų aptikimo ir valdymo lėktuvus A-50. Tai buvo pranešta Didžiosios Britanijos gynybos ministerijos X paskyroje („Twitter“).

Didžiosios Britanijos žvalgyba pabrėžė, kad Rusijos armija pradėjo naudoti A-50 lėktuvus, kad nustatytų priešlėktuvinės raketų sistemos S-400 taikinius virš Ukrainos teritorijos. Visų pirma, pagrindinė A-50 orlaivių misija yra naikintuvų koordinavimas.

Didžiosios Britanijos gynybos ministerija pabrėžė, kad lyginant su įprastu antžeminiu oro gynybos sistemos S-400 radaru, A-50 savo radaru gali aptikti priešo lėktuvus dideliais atstumais, nes skrydžio aukštis leidžia matyti taikinius toliau.

Be to, žvalgybos šaltiniai mano, kad Rusija galėjo paspartinti oro gynybos sistemų S-400 ir A-50 orlaivių integraciją iš dalies dėl susirūpinimo, kad Ukraina gali dislokuoti Vakarų partnerių pateiktus kovinius lėktuvus.

 

Didžiosios Britanijos gynybos ministerija pridūrė, kad yra tikimybė, kad Rusijos ginkluotosios pajėgos gali rizikuoti ir leisti A-50 skristi arčiau fronto linijos, kad galėtų efektyviau atlikti savo užduotis.

 

A-50 yra didelio nuotolio radaro aptikimo ir valdymo orlaivis. Jis buvo sukurtas karinio transporto lėktuvo Il-76 pagrindu. Orlaivis gali būti naudojamas oro ir paviršiaus taikiniams aptikti ir sekti, karinės įrangos tipų automatizuotų valdymo sistemų valdymo postams įspėti apie oro ir paviršiaus situaciją.

Be to, A-50 gali būti naudojamas koordinuoti naikintuvus ir smogiamuosius orlaivius, nukreiptus į oro, sausumos ir jūros taikinius, taip pat tarnauti kaip oro komandų postas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(33)
(-30)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()