[ŽT] Baltarusija pradės naują Lenkijos puolimą. Ką įsakė Lukašenka  ()

Lukašenka vėl smogia Lenkijai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Aliaksandras Lukašenka įsakė į Baltarusiją atvežti UNESCO Pasaulio paveldo komiteto ir Tarptautinės gamtos apsaugos sąjungos ekspertus. Jie turi atlikti tyrimą Belovežo girioje, praneša portalas Kresy24.pl.

Ekspertai turi ištirti Lenkijos ir Baltarusijos pasienyje pastatytos užtvaros „neigiamą poveikį“, pranešė Baltarusijos atstovo prie UNESCO pavaduotojas Kirylas Hruszevskis.

„Pakviesti ekspertai turės įvertinti saugomame miške pastatytos tvoros neigiamą poveikį“, - informavo Baltarusijos Užsienio reikalų ministerija.

Tuo tarpu Lenkijos pasienio tarnyba praneša apie naujus incidentus, susijusius su užsieniečiais, bandžiusiais nelegaliai kirsti sieną.

Lapkričio 16 d. pranešta apie 35 bandymus neteisėtai kirsti Lenkijos ir Baltarusijos sieną. Pamatę Lenkijos patrulius, 12 užsieniečių pasuko atgal į Baltarusiją.

 

Migrantai buvo pastebėti pasieniečių postų saugomuose ruožuose Čeremšoje, Beloveže ir Dubičių Čerkinėje.

Nuo 2023 m. pradžios Podlaskio pasienio apsaugos skyriaus saugomame ruože užfiksuota daugiau kaip 25 000 bandymų neteisėtai kirsti Lenkijos ir Baltarusijos sieną. Migrantai atvyko iš 52 skirtingų šalių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(19)
(-14)

Komentarai ()