Prie Mariupolio kažkas vyksta. „Okupantai ieško „maniako“  ()

Rusų okupantai okupuoto Mariupolio apylinkėse blokuoja įvažiavimus ir išvažiavimus iš kaimų - kalba apie „maniako“ paieškas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija Mariupolyje skelbia „maniako“ paieškas - taip teisinasi, kodėl jiems reikia uždaryti Mariupolio regiono vietoves. Tačiau laikinai okupuoto miesto mero patarėjas Petro Andriuščenko teigia, kad rusai regione vykdo visapusiškas „valymo operacijas“.

Anot Andriuščenko, panašiu pretekstu okupantai šią savaitę jau naudojosi atlikdami paiešką Demjanivkos, Babach-Taramos, Urzuvo ir kituose kaimuose.

Visur naudojamas tas pats scenarijus: rusų okupantai apsupa gyvenvietė, apeina žmonių namus, tikrina dokumentus, tada vyksta kratos ir atsitiktiniai tardymai.

„Naudojama ta pati legenda - „maniako“, „9 metų mergaitės prievartautojo“ ar kažko panašaus paieškos. Tiesą sakant, tokio nusikaltimo faktas nepasitvirtino. Tai - tiesiog priedanga nuraminti proukrainietiškus gyventojus“, – pabrėžė Andriuščenko.

 

Šios patikros sutampa su rusų karinių kolonų judėjimu. Andriuščenko paaiškino, kad vyksta valymai - ieškoma proukrainietiškų pažiūrų žmonių. Jei tai tikrai sutampa su karinės technikos judėjimu, gali būti, kad rusai bijo, kad kažkas fiksuos judančius ginklus. Jis paragino ukrainiečius apie pavojų perspėti ir savo artimuosius, kad jie netaptų atsitiktinėmis Rusijos teroro aukomis.

(6)
(7)
(-1)

Komentarai ()

Susijusios žymos: