Deja, rusai čia stipresni. Kur Ukrainai reikia pasitempti  ()

Ukrainoje vyksta „nematomas“ elektromagnetinių bangų mūšis - elektroninės karybos sistemos kovoja su bepiločiais orlaiviais, nustato taikinius ir apgaudinėja valdomus ginklai. Deja, Rusija šiame kare turi pranašumą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„The New York Times“ rašo, kad elektroninė karyba virto „katės ir pelės žaidimu tarp Rusijos ir Ukrainos“. „Elektroninė karyba paveikė mūšius Ukrainoje tiek pat, kiek oras ir reljefas“, – sakė Vašingtone esančio Hudsono instituto tyrėjas Brianas Clarkas. Jis pridūrė, kad kiekviena konflikto operacija dabar turi atsižvelgti į priešo veiksmus elektromagnetiniame spektre.

„Elektroninė karyba karo bruožu yra jau daugiau nei 100 metų. Tačiau karas Ukrainoje yra pirmasis pastaruoju metu įvykęs konfliktas tarp dviejų didelių ir gana pažengusių armijų, kurios plačiai naudoja elektroninę karybą“, - pabrėžiama „The New York Times“ straipsnyje.

Buvęs Sovietų Sąjungos specialiųjų pajėgų vadas ir elektroninės karybos įmonės „Piranha“ įkūrėjas 53 metų Jurijus Momotas teigia, kad Rusija turi pranašumą elektroninės karybos srityje. „Rusijoje visa sistema yra labiau struktūrizuota. Mes vejamės, bet tai užtruks“, - pabrėžė jis.

 

Elektroninės karybos specialistas Jaroslavas Kalininas teigia, kad Rusijos priešlėktuvinius radarus nėra taip lengva sunaikinti kaip tankus, bet jei daug jų bus likviduota, tai gali tapti lūžio tašku kare. „Kai valdysime dangų, Rusija patirs didelį pralaimėjimą“, – sakė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(17)
(6)
(11)

Komentarai ()