[ŽT] „NATO neturi kitos išeities. Tai pakeis Europos žemėlapį.“ „Asia Times“ skelbia, kas nutiko  ()

Buvo įvardytas „labiausiai tikėtinas“ Rusijos konflikto su NATO scenarijus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žiniasklaidoje pasirodė Vakarų ir Rusijos konflikto politinio scenarijaus versijos Ukrainos krizės fone, teigia Rusijos portalas Topnews.ru.

Pasak „Asia Times“, labiausiai tikėtinas scenarijus yra Aljanso ir Maskvos susitarimas. Analitikai mano, kad jei neįvyks nenumatytos aplinkybės, „karo Europoje“ kurį laiką nereikėtų tikėtis.

Tuo pat metu NATO gebėjimas suvaldyti Rusijos politiką „kelia vis daugiau abejonių“. Aljansui reikia „atkurti pasitikėjimą“ savo gynybiniais pajėgumais, teigiama žiniasklaidoje. Priešingu atveju Aljansas bus priverstas daryti politines nuolaidas.

„Organizacijai teks sudaryti sandorį su Rusija, kuris pakeis strateginį Europos žemėlapį“, - teigia autoriai.

Jų nuomone, Rusijos, ypač prezidento, pasiekimus neva galima laikyti Rusijos ginkluotųjų pajėgų nuosmukio, kuris buvo pirmaisiais metais po sovietų valdžios pasitraukimo, problemos sprendimu.

 

Remdamiesi „Asia Times“ žurnalistai teigia, kad Kyjivo patarėjai iš JAV ir Europos nesugebėjo „apskaičiuoti“ rusų dronais vykdomos „Ukrainos nukraujavimo strategijos“, o NATO idėjos straipsnyje vadinamos „ydingomis ir pasenusiomis“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(22)
(-14)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: