[ŽT] Kremlius jau vykdo ardomąją veiklą. „Prioritetas yra Moldova ir Baltijos šalys.“ Metodai išbandyti. Kas vyksta  (5)

Rusai su savo agentais „aktyviai skverbiasi į Europos šalis“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Viso masto karą, kurį agresorė Rusija pradėjo prieš Ukrainą praėjusių metų vasarį, Kremlius dabar suvokia kaip svarbų, bet ne vienintelį Rusijos Federacijos frontą. Faktiškai ji kariauja pasaulinį karą su JAV ir Vakarais. Tokią nuomonę išsakė Ukrainos užsienio žvalgybos tarnybos vadovas Oleksandras Litvinenka „Interfax-Ukraina“ rubrikoje, paskelbtoje lapkričio 22 d.

Pasak jo, pasirengimas būsimai agresijai prieš kitas šalis yra viena iš dabar Maskvoje sprendžiamų užduočių.

Dabar prioritetas yra Moldova ir Baltijos šalys: Lietuva, Latvija, Estija ir visa vakarinė buvusios SSRS dalis. Tokį darbą Kremlius jau pradėjo. Priežastis – rusakalbių (pirmiausia Latvijos, Estijos) teisių pažeidimas. Maskva jau rėkia apie rusakalbių priespaudą Baltijos šalyse ir tautų apsisprendimo teisę“, – pabrėžė Litvinenka.

 

Jis pažymėjo, kad po Rusijos šnipų diplomatų išsiuntimo rusai su savo agentais „aktyviai skverbiasi į Europos šalis, pirmiausia pietines“, taip pat kuria ten verslą.

„Yra ženklų, kad ardomosios veiklos infrastruktūra ruošiama dideliam karui (sovietmečiu išbandytas metodas)“, – pridūrė Litvinenka.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(21)
(63)
(-42)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (5)

Susijusios žymos: