[ŽT] Zacharova grasina „teisingu“ atpildu. Kas nutiko  ()

Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovė Marija Zacharova sureagavo į „Rossija 24“ kanalo propagandisto Boriso Maksudovo žūtį fronte Ukrainoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Nusikaltėliams nepavyks išvengti teisingo atpildo... Kyjivas naudoja atvirai teroristinius metodus, kad pašalintų Rusijos žurnalistus, nebijodamas jų Vakarų kuratorių kritikos“, – sakė Zacharova.

Lapkričio 22 d. popietę Maksudovas filmavo reportažą apie 503-ąjį motorizuotų šaulių pulką. Ukrainiečių dronas, veikdamas prieš rusų karius, numetė sprogstamąjį užtaisą. Karo korespondentas patyrė daugybines traumas ir netrukus mirė.

Kaip rodo filmuota medžiaga, Maksudovas buvo fronte be jokių žiniasklaidos atpažinimo ženklų. Bet tai net nėra taip svarbu. Nors žurnalistai nėra karo dalyviai ir jų atakuoti negalima, kariaujančios pusės neprivalo įsitikinti, kad kiekvienas taikinyje esantis žmogus nėra karys. Jei taip būtų, pakaktų po vieną žurnalistą pasodinti kiekvienuose apkasuose. Dronas negali perskaityti užrašų ant liemenių - iš viršaus visi atrodo kaip kariai.

(31)
(5)
(26)

Komentarai ()

Susijusios žymos: