„Net ir palankiausiais scenarijais karo pabaigos 2024 m. nebus.“ Galinga prognozė, kaip klostysis įvykiai  ()

2024 m. karas tęsis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Remiantis 2022 ir 2023 metų įvykių patirtimi, galima daryti nemažai prognozių, kaip klostysis įvykiai 2024-aisiais ir net vėlesniais, nes kitais metais karo pabaigos nesitikima. Net ir palankiausiais scenarijais.

2024-ieji Ukrainai gali tapti Pietų išsivadavimo metais, sako karo ir politikos apžvalgininkas Oleksandras Kovalenko. Ekspertas jau pastebi tam reikalingų sąlygų užuomazgas kovos zonoje.

Savo „Telegram“ kanale Kovalenko pažymėjo, kad šiuo metu Ukrainos kariuomenės vykdomas placdarmo formavimas kairiajame Dniepro krante nesibaigs 2023 m. Jį lydės pietinės Rusijos įsibrovėlių grupės atskyrimas nuo logistikos,  tai privers juos trauktis į palankesnes pozicijas gilyn į Chersono sritį.

Tavrijos-Radensko linija gali tapti atramine linija, kuri nėra visiškai patikima ilgalaikiam išlaikymui, todėl jos proveržis yra laiko klausimas, pažymėjo Kovalenko.

Kartu rusai negalės ilgai išlaikyti „pleišto“ tarp Novoprokopivkos ir Verbovės Zaporožės srityje - ir jis „prasiskirs“ Tokmako kryptimi, o tai, kartu su plėtros įvykiais kairiajame krante, privers užpuolikus trauktis arčiau Melitopolio.

ROV ir toliau bandys plėsti kontrolės zoną Donecko srityje – dėl Avdijivkos vyks nauji mūšiai, kurie stipriai išeikvos pačių rusų išteklius.

Net ir naujos mobilizacijos bangos atveju Rusija ir toliau eikvos savo vidinius, iš SSRS paveldėtus, ginklų išteklius ir priklausys nuo tam tikrų ginklų tiekimo iš Irano ir KLDR.

„2024 m. karinių operacijų Ukrainoje rezultatas gali būti klasikinis pozicinis karas Rytuose ir daugybė laimėjimų pietuose, leidžiantys išplėsti placdarmus ir apriboti ROV (okupacinės pajėgos – „Glavred“) logistikoje“, – apibendrino Kovalenko.

 

Kalbėti apie Krymo išvadavimą 2024 metais, eksperto teigimu, yra per anksti ir nedera.

„Ukrainos teritorijų išvadavimo seka gali būti tokia: Chersono sritis ir Zaporožės sritis, tarp kurių išsivadavimo procesų gali vykti platesnio masto operacijų Kryme plėtra“, – aiškino jis.

Donecko ir Luhansko sritys bus sunkiausias Ukrainos teritorijų išlaisvinimo etapas. Ir visa tai rodo, pabrėžė Kovalenko, kad pats karas nebus trumpalaikis ir tikrai nesibaigs 2024 m.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(6)
(1)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: