[ŽT] Toliau bus tik blogiau. 4 Putino užduotys  ()

Oleksandras Litvinenka išskyrė 4 Putino užduotis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos karas prieš Ukrainą įžengė į išsekinimo karo etapą. Atsiranda vis daugiau įrodymų, kad Kremlius yra pasirengęs tai vykdyti tol, kol reikės. Rusija jau įtraukia „specoperacijos“ veiksnį į savo ginkluotųjų pajėgų komplektavimo planus 2024–2025 metams.

Ukrainos užsienio žvalgybos tarnybos vadovas Oleksandras Litvinenko pakomentavo Rusijos pasirinkimą: „Putinas mano, kad per tris dienas didelio masto kare neįveikęs Ukrainos Kremlius peržengė santykių su Vakarais tašką, už kurio kelio atgal nebėra. Grįžti nebėra kaip, Putinas gali tik laimėti arba triuškinamai pralaimėti“. Kitaip tariant, pasitraukimo galimybės Putinas jau nebesvarsto.

Anot jo, Putinas yra įsitikinęs, kad susigrąžinti Ukrainą ir likusias „istorines Rusijos žemes“ bei atkurti imperiją įmanoma tik globalaus pasaulio persiskirstymo rėmuose. Toks persiskirstymas gali trukti 10-15 metų, lydimas įvairaus masto ir intensyvumo konfliktų, galbūt naudojant ir branduolinį ginklą. Be to, karą prieš Ukrainą Kremlius suvokia kaip svarbų, bet ne vienintelį frontą Rusijai, kuri iš tikrųjų kariauja pasaulinį karą su JAV ir visais Vakarais.

 

Oleksandras Litvinenko išskyrė 4 Putino užduotis.

  • Užtikrinti vidinį stabilumą Rusijoje, telkti gyventojus ir ekonomiką, didinti ginkluotės ir karinės technikos gamybą;
  • Formuoti Vakarams alternatyvią valstybių koaliciją;
  • Pasiruošti agresijai prieš kitas šalis;
  • Kurstyti konfliktus Artimuosiuose Rytuose, Afrikoje ir Balkanuose.
(3)
(6)
(-3)

Komentarai ()

Susijusios žymos: