„Paruošta 900 raketų.“ Gali būti košmaras fronte. Kas nutiko  ()

„Galės jas panaudoti atakuodama Ukrainą.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žiemos išvakarėse Rusijos Federacija galėjo sukaupti iki 900 didelio nuotolio tiksliųjų raketų. Tikriausiai ji galės jas panaudoti atakuodama Ukrainą. Tokį pareiškimą Nacionalinio teletono eteryje išsakė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų oro pajėgų atstovas Jurijus Ihnatas.

„Taip, jau kelis mėnesius nebuvo tokių apšaudymų kaip vasarą. Jei skaičiuosime, tai maždaug kiekvieną vasaros mėnesį buvo panaudota daugiau nei 100 raketų. Prabėgusiais rudens mėnesiais tokių intensyvių raketų atakų nebuvo. Matome daugiau Kh-59, X-31. Bet yra ir „Iskander-M“ ir „Iskander-K“, – sakė pranešėjas.

Ihnatas pridūrė, kad, Generalinio štabo ir oro pajėgų duomenimis, rudenį Rusijos Federacija Ukrainos atakai panaudojo kelias dešimtis raketų per mėnesį. Jo teigimu, okupantai galėjo sukaupti iki 900 tolimojo nuotolio tiksliųjų raketų.

„Buvo paskelbtas Rusijos ginklų gamybos stiprinimas. Jie gali pagaminti 100 raketų per mėnesį. Todėl galime padaryti tam tikrą matematinę išvadą, kad 870, o gal net 900 (raketų - red.). Būtent tiek yra didelio tikslumo tolimojo nuotolio raketų, be orlaivių raketų (X-59, Kh-31, Kh-35), taip pat raketų „Onyx“, S-300. Kalbame tik apie ilgojo nuotolio raketas“, – aiškino Ihnatas.

 

Karinių oro pajėgų pranešėjas taip pat pakomentavo Pietų Ukrainos gynybos pajėgų pirmininkės Natalijos Humeniuk pareiškimą, kad Rusija Kryme galėjo sutelkti iki 800 raketų. Jis pažymėjo, kad Humeniuk turėjo omenyje visas raketų atsargas Rusijos Federacijos teritorijoje ir okupuotose teritorijose. Ihnatas neatmeta, kad tam tikra dalis Rusijos raketų gali būti pusiasalyje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(16)
(-7)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: