Naujos amžiaus ribos. „2 milijonais daugiau.“ Kas vyksta Rusijoje  ()

Rusijos Federacijoje viršutinė karo prievolininkų amžiaus riba padidinta iki 30 metų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Penktadienį, lapkričio 24 d., Rusijos vyriausybė patvirtino nutarimą suderinti karinės registracijos reguliavimo sistemą su parlamento priimtais teisės aktų pakeitimais, praneša „Deutsche Welle“, remdamasi agentūra „Interfax“.

Pagal šiuos pakeitimus nuo 2024 metų sausio 1 dienos į Rusijos armiją bus pradėti šaukti vyrai nuo 18 iki 30 metų. Iki šiol maksimalus šauktinių amžius buvo 27 metai.

Valstybės Dūma atitinkamas įstatymo projekto dėl amžiaus didinimo pataisas priėmė liepos 25 d.

Iš pradžių manyta, kad bus keliama ne tik viršutinė šaukimo amžiaus riba, bet ir apatinė – nuo 18 iki 21 metų. Tačiau galiausiai šios idėjos buvo nuspręsta atsisakyti – Valstybės Dūmos Gynybos komiteto vadovas Andrejus Kartapolovas paaiškino, kad neva „daug vaikinų nori eiti tarnauti būdami 18 metų“.

Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu pasiūlė 2022 metų pabaigoje pakeisti šaukimo į karinę tarnybą amžių nuo 18-27 metų iki 21-30 metų. Buvo manoma, kad šauktinių amžiaus ribos bus keičiamos etapais.

Rusų bus pašaukta 2 mln. daugiau

 

Nustačius naujas amžiaus ribas, 2024 metais rusų vyrų bus pašaukta maždaug 2 milijonais daugiau nei būtų buvę senąja tvarka – 9,14 mln. žmonių vietoj 6,8 mln., apskaičiavo Ekonominės politikos instituto mokslininkas G. I. Jefremovas.

Demografas A. Rakša, remdamasis savo analize, pateikia panašų skaičių. Kartu mokslininkai pastebi, kad tai yra apytiksliai skaičiavimai, kurie gali būti netikslūs dėl gyventojų surašymo metu padarytų klaidų, nesugebėjimo atsižvelgti į migraciją ir kitus veiksnius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(1)
(11)
(-10)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()