Naujas skandalas. „Turime susitaikyti su realybe.“ Orbanas „sprogdina“ soc. tinklus (Video)  ()

Orbano kalbos vaizdo įrašas paskelbtas soc. tinkluose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vengrijos ministras pirmininkas Viktoras Orbanas, vis patenkantis į skandalus dėl atviro Putino interesų lobizmo Vakaruose, paskelbė dar vieną skandalingą pareiškimą apie Ukrainą.

Socialiniame tinkle „X“ jo atstovas Zoltaras Kovacas paskelbė Orbano kalbos vaizdo įrašą. Jame Vengrijos premjeras Minsko susitarimų pasirašymą ir „konflikto“ įšaldymą pavadino „strateginiu sprendimu“.

Orbanas Krymo okupaciją pavadino „Krymo krize“.

„Dabar aišku, kad Ukraina nepajėgs nugalėti Rusijos mūšio lauke. Negalime tikėtis ir politinių pokyčių Maskvoje... Turime susitaikyti su realybe“, – kalbėjo Vengrijos premjeras.

 

Zoltacho įrašo komentaruose tuzinas vartotojų iš viso pasaulio išreiškė pasipiktinimą tokiais V. Orbano žodžiais, kai kurie pabrėžė, kad nuo plataus masto invazijos pradžios Ukraina sugebėjo išlaisvinti daugumą Rusijos okupuotų teritorijų.

Lapkričio 18 dieną Orbanas vėl priešinosi derybų dėl Ukrainos stojimo į Europos Sąjungą pradžiai ir pareiškė, kad oficialus Kyjivas dabar yra „šviesmečių atstumu“ nuo ES. Yra žinoma, kad Vengrija planuoja blokuoti ES ir Ukrainos derybų pradžią. ES nusprendė „nuraminti“ Budapeštą skirdama 900 milijonų eurų mainais už pagalbos Ukrainai atblokavimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(39)
(-30)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: