„...tada Putino režimas žlugs, o pats Putinas nusišaus...“ Blogiausias scenarijus Ukrainai  ()

Žurnalistas Vitalijus Portnikovas perspėjo ukrainiečius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusų nugalėti vien tik kariniu būdu nepavyks, nes priešas visada bus šalia, o tai reiškia, kad raketinio teroro ir pakartotinių atakų grėsmė visada išliks, sako ukrainiečių žurnalistas Vitalijus Portnikovas. Kartu publicistas pabrėžia, kad 1991 m. sienų pasiekimas būtų pirmasis žingsnis karo pabaigos link, po kurio turėtų sekti antrasis, diplomatinis.

Vitalijaus Portnikovo interviu galima peržiūrėti „YouTube“ kanale.

Politikos apžvalgininkas paaiškino, kodėl Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atitraukimas iki administracinės Ukrainos sienos su Rusijos Federacija nelems karo pabaigos: „Noriu, kad visi suprastų, jog Ukrainos kariuomenės atitraukimas iki 1991 m. sienų paprasčiausiai taps nauju karo etapu ir dar viena konfrontacija ant susidūrimo linijos, kuri, jei šis atitraukimas įvyks, bus Ukrainos valstybinė siena. Jūs žinosite, kad Ukrainos kariuomenė kaunasi prie Ukrainos sienų ir tuo pat metu raketų smūgiai bus tokie pat dideli, o bepiločiai lėktuvai bandys sunaikinti Ukrainos kritinę infrastruktūrą. Niekas nepasikeis.“

„Mintis, kad jei mes nueisime prie valstybės sienos, Putino režimas žlugs, o pats Putinas nusišaus ir Rusija subyrės, yra politinė fikcija ir, sakyčiau, mūsų norų rinkinys, o ne reali politinė situacijos analizė“, - Vitalijus Portnikovas blaiviai nuteikė ukrainiečius realia situacija.

Tuomet ukrainiečių žurnalistas išsakė blogiausią įmanomą scenarijų Ukrainai: „Rusija niekur nedings, net jei mums pavyks grąžinti grobį, panašiai kaip plėšikas niekur nedings, jei iš jo atimsi jo paties daiktus, bet plėšikas nesės į kalėjimą, o tiesiog atiduos tavo daiktus ir eis į savo butą gerti ten degtinės. Rusija yra toks plėšikas, nes mes nesiruošiame kariauti jos teritorijoje, todėl politikai turėtų ieškoti politinio, o ne karinio sprendimo. Kariuomenė sukuria prielaidas politiniams sprendimams. Jei su savo sąjungininkais nerasime realios platformos politiniam Rusijos ir Ukrainos problemos sprendimui, turime pripažinti, kad karas šioje teritorijoje tęsis visada ir neturės baigties.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(16)
(7)
(9)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: