Stambus laimikis. „Tai buvo propagandos veidas.“ Ką likvidavo Ukraina (Foto, video)  ()

Apie mirties vietą kol kas nieko nežinoma.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lapkričio 28 d., Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pulkininkas Anatolijus Štefanas paskelbė, kad Ukrainoje likviduotas Rusijos ginkluotųjų pajėgų 14-ojo armijos korpuso vado pavaduotojas Vladimiras Zavadskis. Tačiau jis taip pat pabrėžė, kad ši informacija nėra 100% ir ją reikia patvirtinti.

Rusijos generolas esą žuvo vakar lapkričio 28 d. apie 14:30, kai jį susprogdino viena iš minų, savo  socialiniame tinkle pranešė Štefanas.

Apie mirties vietą kol kas nieko nežinoma. Nei Ukrainos generalinis štabas, nei Rusijos gynybos ministerija šios informacijos kol kas nekomentavo, skelbia dialog.ua.

Zavadskis gimė 1978 m. 2000 metais baigė Maskvos kombinuotųjų ginklų vadovybės mokyklą, o 2010 metais – Rusijos ginkluotųjų pajėgų Jungtinių ginklų akademiją.

2018–2021 m. buvo Kantemirovskajos tankų divizijos, dislokuotos Maskvos srityje, vadas. Rusijos kariuomenės įsiveržimo į Ukrainą metu vadovavo „Taman“ divizijai. Teigiama, kad jis buvo sužeistas 2022 metų vasarą, kai Ukrainos ginkluotosios pajėgos išlaisvino Charkivo sritį. Yra žinoma, kad Rusijos Federacijoje jauno Zavadskio portretas naudojamas kaip propagandos, kviečiančios pasirašyti karines sutartis, veidas. Liko žmona ir du vaikai. Visi jo artimųjų puslapiai socialiniuose tinkluose buvo ištrinti.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(38)
(0)
(38)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: