Netikėti įvykiai. Iš Krymo liko tik balta dėmė  ()

Kryme audra nuplovė atitvarus vandenyje, o tai atveria galimybių langą Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusai bando apsaugoti savo laivus ir infrastruktūrą Kryme rekordiniu elektroninės karybos sistemų skaičiumi. „Defense Express“ vyriausiasis redaktorius Olegas Katkovas teigia, kad tos elektroninės karybos sistemos apakina net palydovus.

„Kryme vanduo nuplovė atitvarus ir tai šiek tiek atveria galimybių langą Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms. Tačiau turime atsižvelgti į tai, kad palydoviniai sintetinės diafragmos radarų (SAR) vaizdai aiškiai parodo kaip Rusijos Federacija laikinai okupuoto Sevastopolio įlankoje sutelkė tokias galingas elektroninės karybos sistemas, kad jos trikdo net SAR palydovų jutiklius. Ši vieta tokia galinga, kad dėmė palydoviniuose vaizduose prilygsta miesto dydžiui“ , - sakė Katkovas.

Rusija turi tokias galingas elektroninės karybos sistemas, kad palydovinėse nuotraukose tam tikri plotai tampa balti. Tos baltos dėmės slepia jautrius rusų objektus - prieplaukas, pastatus, laivus. „Naval News“ analitikai pastebėjo, kad rusai Kryme moka trikdyti duomenų rinkimą palydovais. Konkrečiai, darkomi SAR atvaizdai.

 

„Anksčiau nieko panašaus nebuvo matyti visame okupuotame Kryme. Būtent Sevastopolyje priešas sutelkė didžiausią elektroninės karybos sistemų skaičių, kuris yra toks galingas, kad apakina palydovus“, - pridūrė Katkovas.

(22)
(66)
(-44)

Komentarai ()

Susijusios žymos: