„Per daug skųstis negaliu. Kontrpuolimas nedavė norimų rezultatų“  ()

Prezidentas patvirtino, kad Ukraina žengia į naują karo etapą. Anot jo, vasarą karių proveržiui į priekį sutrukdė ginklų trūkumas, tačiau Kijevas rado „išeitį“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karas su Rusija įžengė į naują etapą ir laukia sunkūs žiemos mūšiai, o vasaros kontrpuolimas turėjo būti sėkmingesnis. Tai pareiškė Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis gruodžio 1 dieną paskelbtame interviu AP.

„Mes turime naują karo etapą, ir tai yra faktas. Žiema kaip visuma yra naujas karo etapas“, - sakė jis.

Zelenskis pripažino, kad, atsižvelgdamas į kontrpuolimo rezultatus, buvo patenkintas, kad ginkluotosios pajėgos nesitraukia. Jis pabrėžė, kad Ukrainos kariai kovoja su antra geriausia kariuomene pasaulyje.

„Prarandame žmones, aš nepatenkintas. Negavome visų ginklų, kokių norėjome, negaliu būti patenkintas, bet ir per daug skųstis negaliu“, – kartu pridūrė lyderis.

Jis pripažino, kad Kijevas tikėjosi greitesnių rezultatų iš vasaros gynybos pajėgų kontrpuolimo.

„Šiuo požiūriu, deja, mes nepasiekėme norimų rezultatų. Ir tai yra faktas“, - sakė Zelenskis.

Anot jo, Ukraina negavo visos reikiamos ginkluotės ir tai tapo kliūtimi sparčiai pažangai.

„Neturime pakankamai jėgų greičiau pasiekti norimų rezultatų. Tačiau tai nereiškia, kad turėtume pasiduoti. Esame įsitikinę savo veiksmais. Kovojame už tai, kas mūsų“, – pabrėžė prezidentas.

 

Jis pažymėjo, kad buvo pasiekta tam tikrų laimėjimų. Visų pirma, ginkluotosioms pajėgoms pavyko palaipsniui žengti į priekį, nepaisant to, kad okupantai yra geriau ginkluoti. Be to, atakos prieš Rusijos Federacijos Juodosios jūros laivyną davė rezultatų.

Dabar Zelenskis daugiausia dėmesio skiria ginklų gamybos Ukrainoje didinimui. Jis teigė, kad tam skirta nemaža dalis valstybės biudžeto. Tačiau pajėgumų vis dar nepakanka karo bangai pasukti.

Ukrainos vadovas tikisi, kad Vakarų sąjungininkai ir JAV galės pasiūlyti palankias paskolas ir sutartis ginklų gamybai.

„Tai išeitis“, – sakė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(14)
(1)
(13)

Komentarai ()