„Ginkluotosios pajėgos primygtinai reikalauja, kad mes apie tai tylėtume. Žuvo aukšto rango paukštis“  ()

Būtina sukurti tikrą trampliną puolimo veiksmams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karo analitikas Pavelas Narožnyj kalbėjo apie situaciją kairiajame Chersono srities krante, atkreipdamas dėmesį į didelius okupantų patirtus nuostolius, taip pat sunkumus, atsiradus dėl vadovavimo.

„Ginkluotosios pajėgos primygtinai reikalauja, kad mes apie tai tylėtume, todėl galime tiesiog remtis Rusijos karo korespondentais... Mes žinome, kad vienintelė, daugiau ar mažiau kovai pasirengusi brigada ten, yra 810-oji jūrų pėstininkų brigada (Sevastopolio miestas), kuri labai skundžiasi nuostoliais, didžiuliais nuostoliais savo daliniuose. Netoli Krynkų kaimo žuvo Rusijos generolas Zavadskis, visos armijos 14-ojo korpuso vado pavaduotojas, jį susprogdino Rusijos mina. Tai yra aukšto rango paukštis, dėl kažkokių priežasčių atvykęs prie Krynkų tiesiai į karo veiksmų vietą, o tai reiškia, kad jiems padėtis ten yra „sudėtinga“, – pažymėjo jis.

Anot jo, tai reiškia, kad netenkama centralizuotos vadovybės, kitaip tariant, generolo komandos perduodamos tiesiai priešakinėje linijoje esančiam kariui. Narožnyj įvardijo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų taktinius ir strateginius tikslus kairiajame Chersono srities krante.

 

„Jei paimtume taktinį šio placdarmo tikslą: pirma, tai atitraukti nuo Oleškų, kad Chersone nebūtų artilerijos apšaudymo, o antrasis, kaip aš matau, strateginis tikslas yra sąsmauka“, – apibendrino ekspertas.

Tačiau, pasak eksperto, tam būtina sukurti tikrą trampliną puolimo veiksmams, ant kurio turi būti surinktos stiprios jėgos sąsmaukos puolimui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(115)
(3)
(112)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: