Praregėjo. Putinas skelbia apie pasirengimą normalizuoti santykius su Vakarų šalimis. Kas vyksta  (3)

Rusija apgailestauja dėl smarkiai pablogėjusių santykių su Europos šalimis ir tikisi juos normalizuoti siekiant abipusės naudos, teigia Vladimiras Putinas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Anot Putino, sustingę santykiai su Vokietija, buvusia didžiausia „Gazprom“ kliente ir pagrindine Rusijos prekybos partnere ES, yra nepelningi.

„Be politinių ir ekonominių ryšių, buvo sustabdyti anksčiau sėkmingai plėtoti ryšiai mokslo, švietimo, kultūros ir humanitarinėse srityse, taip pat ryšiai tarp pilietinių visuomenių“, – sakė Putinas ir pridūrė, kad Rusijos ir Vokietijos santykiai „yra svarbūs ne tik šioms dviem šalims, bet ir visai Europai“.

Putinas teigia, kad ir su Jungtine Karalyste Sovietų Sąjungą ir, vėliau, Rusija bandė draugauti. „Tačiau dabartinė dialogo su Londonu padėtis yra gerai žinoma. Tikėkimės, kad padėtis pasikeis į gerąją pusę mūsų šalių ir tautų labui“, – sakė Putinas.

 

Putinui gaila ir dėl Rusijos santykių su Švedija: „Politinių ryšių visiškai nėra, o prekybos ir ekonominė sąveika, kultūriniai ir humanitariniai ryšiai buvo apriboti“.

(6)
(38)
(-32)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: