„Viena didžiausių JAV klaidų. Klaidino visą pasaulį“. „Bild“ apie Ukrainos kontrpuolimą  (1)

Pasak „Bild“ karo analitiko Juliano Röpckes, Joe Bideno administracija „maždaug šešis mėnesius klaidino Ukrainą, pasaulį ir save, kol suprato realybę“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos kontrpuolimas 2023 metais buvo viena didžiausių strateginių JAV administracijos klaidų per pastaruosius dešimtmečius. Tai pareiškė „Bild“ karo analitikas Julianas Röpcke, komentuodamas naują „The Washington Post“ straipsnį apie Ukrainos nesėkmės priežastis.

„Bideno administracija klaidino Ukrainą, pasaulį ir save maždaug šešis mėnesius, kol suprato realybę“, – pridūrė Röpcke.

Priminsime, kad „The Washington Post“ gruodžio 4 d. paskelbė straipsnį apie tai, kaip vyko pasirengimas 2023 m. karo veiksmams ir kaip ekspertai vertina kontrpuolimo rezultatus.

 

Žurnalistai nurodė, kad kalbėjosi su 30 kariškių ir politikų iš JAV, ES ir Ukrainos bei sudarė bendrą ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimo 2023 metais vaizdą.

Pagal JAV kariuomenės koncepcijas Ukraina turėjo kiek įmanoma labiau spausti vieną fronto atkarpą. Tuo pačiu metu buvo tikima, kad 60–90 dienų truksiantis kontrpuolimas bus sėkmingas. Taip pat buvo manoma, kad galimas Ukrainos nuostolių dydis, jei šis planas būtų įgyvendintas, siektų 30–40 proc.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(20)
(4)
(16)

Komentarai (1)