„Vos 60 000 iš 1 000 000...“ Žlunga viskas. Smūgis Ukrainai  ()

Situacija Ukrainai atrodo gana niūri.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV praneša apie naują 175 milijonų dolerių karinę pagalbą Ukrainai, perspėdama, kad tai gali būtų paskutinė parama. Bidenas Kongreso delsimą dėl naujo finansavimo Ukrainai pavadino „politiniu šantažu“.

Trečiadienį, respublikonai blokavo skubių išlaidų įstatymo projektą, skirtą karui Ukrainoje finansuoti, reikalaudami griežtų naujų sienų apribojimų. JAV Senato įstatymo projektui reikėjo 60 balsų, bet buvo surinkti tik 49.

​Bidenas pareiškė: „Neapsigaukite: šiandienos balsavimas bus ilgai prisimenamas, o istorija griežtai vertins tuos, kurie atsuko nugarą“.

ES sugebėjo išsiųsti apie 480 000 šaudmenų, o tai yra mažiau nei pusė iš numatyto 1 mln. Ateities užsakymai atrodo, bus dar sunkesni: ES šalys pavasariui užsakė tik 60 000 artilerijos sviedinių.

Tuo tarpu Orbanas grasina sustabdyti oficialias derybas dėl Ukrainos stojimo į ES.

Gruodžio 7 d. Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas buvo pakvietęs Orbaną vakarienės Paryžiuje. Europos Vadovų Tarybos pirmininkas Charlesas Michelis praėjusią savaitę lankėsi Budapešte ir ieškojo išeities iš aklavietės.

Situacija Ukrainai atrodo gana niūri, bet mes išsilaikysime ir išgyvensime šį laikotarpį, kad ir koks nelengvas jis būtų. Mūsų padėtis dabar tikrai daug geresnė nei karo pradžioje, dėka tarptautinės paramos ir mūsų ginkluotųjų pajėgų, soc. tinklo „X“ paskyroje rašo buvęs Ukrainos ekonominės plėtros, prekybos ir žemės ūkio ministras, Pensilvanijos universiteto Ekonomikos departamento specialistas, Volodymyro Zelenskio administracijos patarėjas Timofejus Milovanovas.

 

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(17)
(30)
(-13)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: