Netikėti kadrai. Rusų okupantai veža „drakono dantis“. Kas vyksta (Foto)  (1)

Apie tai pranešė Mariupolio mero patarėjas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusų okupantai „drakono dantis“ perkelia Vuhledaro kryptimi.

Tai pranešė „RBC-Ukraine“, remdamasi Mariupolio mero patarėjo Piotro Andriuščenkos pranešimu „Telegram“ kanale.

„Drakono dantys. Vėl užfiksuoti „drakono dantų“ pristatymai iš Novoazovsko krypties į šiaurę Donecko kryptimi“, – sakė jis.

Andriuščenka pažymėjo, kad eismas vyksta per Mariupolio srities Nikolskės dalį (Vuhledaro kryptimi).

Kas žinoma apie „drakono dantis“

Rusija stiprina savo pozicijas okupacinėse teritorijose Ukrainos pietuose ir rytuose, pasitelkdama specialias struktūras, vadinamuosius „drakono dantis“. Jie primena betonines piramides. Anot okupantų, tai neva turėtų užkirsti kelią greitam Ukrainos ginkluotųjų pajėgų proveržiui. Tokie įtvirtinimai atsirado prie Popasnos Luhansko srityje, o tokio tipo betoninių konstrukcijų statyba pietuose leido okupantams tvarkingai trauktis iš Chersono 2022 metų rudenį.

 

Rusijos „Avito“ svetainėje paskelbta dešimtys „drakono dantų“ pardavimo skelbimų. Visų pirma, anot žurnalistų, prie piramidžių gamybos prisijungė statybų bendrovės ir betono gamintojai iš Sankt Peterburgo, Maskvos ir Maskvos srities. Kai kurie pagamina kelis šimtus per mėnesį, o kiti – tūkstančius. Pažymėtina, kad lapkričio pradžioje SBU pranešė apie įtarimą verslininkui iš laikinai okupuoto Melitopolio, Zaporižios regione. Jis priklauso vietinio gauleiterio Jevgenijaus Balickio svitai ir kuria „drakono dantis“ okupantams pietiniame fronte.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(2)
(23)
(-21)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)

Susijusios žymos: