Karo Ukrainoje pabaiga. Maskva skelbia Kyjivui ultimatumą. Kas vyksta  (1)

ISW ir toliau mano, kad Rusija neketina geranoriškai vesti rimtų derybų su Ukraina ir derybos Rusijos sąlygomis prilygsta visiškai Ukrainos ir Vakarų kapituliacijai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šalis agresorė Rusijos Federacija neatsisako savo tikslų Ukrainoje ir nepasirengusi deryboms su Kyjivu. Galbūt, Kremlius planuoja perimti daugiau nei keturis Ukrainos regionus. Tai teigiama naujoje Karo studijų instituto ataskaitoje.

ISW analitikai pažymi, kad Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovė Marija Zacharova pareiškė, kad Rusijos tikslai Ukrainoje nepasikeitė, pakartodama Kremliaus reikalavimą dėl Ukrainos visiškos politinės kapituliacijos ir Kyjivo sutikimo su Rusijos kariniais ir teritoriniais reikalavimais.

ISW analitikai pažymi, kad Rusija nesiūlo jokio pasirengimo rimtoms deryboms. Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovė Marija Zacharova pareiškė, kad Rusijos tikslai Ukrainoje nepasikeitė, pakartodama Kremliaus reikalavimą dėl visiškos Ukrainos politinės kapituliacijos ir Kyjivo sutikimo su Rusijos kariniais ir teritoriniais reikalavimais.

„Gruodžio 9 d. rašytiniame interviu AFP Zacharova sakė, kad „visapusiškas, tvarus ir teisingas sprendimas“ Ukrainoje gali įvykti tik tuo atveju, jei Vakarai nustos „pumpuoti Ukrainos ginkluotąsias pajėgas ginklais“ ir kad Ukraina atiduos rusams priklausančią ukrainiečių teritoriją ir „išves savo karius“ iš Ukrainos teritorijos, kurią Rusija aneksavo“, – sakoma pranešime.

 

Zacharova taip pat pakartojo Kremliaus pareiškimus, kad Rusija įsiveržė į Ukrainą siekdama „demilitarizavimo“, „denacifikacijos“ ir „rusakalbių gyventojų apsaugos“.

„Zacharovos komentarai aiškiai pabrėžia faktą, kad pradiniai Rusijos prezidento Vladimiro Putino 2022 m. vasario 24 d. išdėstyti viso masto invazijos į Ukrainą tikslai nepasikeitė ir kad Putinas neketina baigti karo, nebent jo maksimalistiniai tikslai bus pasiekti“, – sakė analitikai.

ISW ir toliau mano, kad Rusija neketina geranoriškai vesti rimtų derybų su Ukraina ir derybos Rusijos sąlygomis prilygsta visiškai Ukrainos ir Vakarų kapituliacijai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(37)
(150)
(-113)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)

Susijusios žymos: