Valgė kirmėles ir gyvą žiurkę. Košmaras rusų nelaisvėje  ()

Ukrainos gynėjas, kikboksininkas iš Černihivo, 30-metis Oleksijus Anulija 9 mėnesius praleido Rusijos nelaisvėje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Oleksijus Anulija savanoriškai įstojo į kariuomenę pirmąją invazijos dieną. Jo brolis taip pat gina Ukrainą. Oleksijaus tėvas, 57 metų Jurijus Anulija, kartu su sūnumi dalyvavo mūšiuose Černihivo srityje. Oleksijus sužinojo, kad jo tėvas kartu su broliais buvo nukankintas ir gyvas sudegintas vietinėje bažnyčioje. Pats Oleksijus nelaisvėje praleido nuo 2022 m. kovo 10 d. iki gruodžio 22 d. Ir dabar pasakoja apie tą laiką.

Šešias dienas jis buvo laikomas Černihivo srityje, kur buvo dislokuota rusų kariuomenė. Ten rusai nušovė kartu su Oleksijumi buvusį ukrainiečių karininką.

„Nuo kareivio, kuris buvo nušautas, nuėmė antsiuvą. „Tu juk Ukrainą.“ Privertė mane valgyti net nežinau kiek valandų. Man jau bėgo kraujas iš burnos. Radę antiteroristinės operacijos medalį jie pradėjo mane mušti už tai, kad „bombardavau Donbasą“. Iš mano galvos kraujo bėgo tiesiog srovele“, – pasakojo kovotojas.

Jis taip pat atskleidė, kad rusai bandė jį išprievartauti. „Numovė mano kelnes ir bandė išprievartauti. Pradėjau grūmtis ir pasakiau: „juk jūs prieš gėjus, prieš Europą“. Ir jis man atsakė: „o man po#$@“. Tuo metu prasidėjo artilerijos apšaudymas. Rusas pasakė, kad ras ką nors patrauklesnio. O kitą rytą jie kažką išprievartavo. Buvo girdėti“, – pasakoja Oleksijus.

Tada jis buvo pervežtas į Rusiją, į Kursko sritė. Ten rusai ir toliau iš jo tyčiojosi, laikė šaltyje prie palapinės, ištraukė du sveikus dantis. Kursko kardomojo kalinimo centre Oleksijus iškart po atvykimo buvo mušamas septynias valandas iš eilės. Ten jis išbuvo 40 dienų, o tada buvo perkeltas į didžiausio saugumo koloniją Tulos regione. Ten okupantai jį mušė kiekvieną dieną.

 

„Paprašiau maisto, davė du šaukštus ir gabalėlį duonos. Nualpau, neturėjau jėgų suvalgyti net šio duonos gabalėlio. Aš einu - ant betono yra didelis kirminas. Įsidedu į burną ir einu į kamerą. Jie man kažką pasakė ir aš paslėpiau tą kirminą po šluoste. Ir jie mane išsivedę. Aš pamiršau apie jį. Ir maždaug po savaitės, kai pakėliau skudurą, radau visą būrį kirminų. Aš suvalgiau šį perą, bet jis man nedavė sotumo“, – nelaisvės baisumus apibūdino Oleksijus. Iš alkio jis taip pat valgė muilą, tualetinių popierių, bet po to labai sutriko skrandis.

 

„Žiurkė nubėgo ir ieškojo trupinių. Puoliau prie jos. Bet rusai išgirdo judesį ir priėjo prie manęs. Girdžiu, kad jau artėja, tai įsimetu tą žiurkę į burną. Kai buvo atidaryta kamera, stovėjau su žiurke burnoje. Ji pradėjo suktis mano burnoje. Žiurkė pradėjo kraujuoti. Rusai pamatė kraują ir pamanė, kad sudaužė man inkstus, ir išėjo. Odą, žiurkės žarnas, net kaulus kramčiau. Tik dantis išspjoviau. Bet sotumo nebuvo“, – prisimena Oleksijus.

Nelaisvėje jis numetė 36 kg. Į Ukrainą grįžęs kovotojas buvo reabilituojamas 10 mėnesių.

(7)
(14)
(-7)

Komentarai ()

Susijusios žymos: