Daugiau nei 60 skrydžių. Kursko aerodrome Ukraina nukalė ypatingą Rusijos taikinį  ()

Rusų bendruomenė pasakoja, kad okupantas tarnavo 14-ajame naikintuvų pulke kaip aviacijos eskadrilės lakūnas. Užduotis jis atliko nuo pirmosios įsiveržimo į Ukrainą dienos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dėl drono atakos aerodrome Kursko srityje netoli Halino kaimo 2023 m. rugsėjo 24 d. žuvo Rusijos papulkininkis Aleksandras Galas. Jis ėjo 14-ojo naikintuvų pulko vado pavaduotojo kariniam ir politiniam darbui pareigas. Apie tai pranešta gruodžio 8 d. Rusijos viešoje erdvėje „Prisiminimai apie vietiniuose karuose žuvusius rusų karius“ socialiniame tinkle VK (anksčiau VKontakte).

Likviduotam karininkui buvo 48 metai. Vyras kilęs iš Kursko srities Solnceve kaimo.

Remiantis Rusijos visuomenėje pateikta informacija, Galas baigė mokyklą Ščigrio mieste, Kursko srityje, ir Kursko muzikos mokyklą. Vėliau jis buvo pašauktas į Rusijos Federacijos armiją. Vyras tarnavo MiG-23 orlaivių mechaniku.

Be to, pranešime pažymima, kad 2000 m. papulkininkis su pagyrimu baigė pilotų mokyklą Armavire (Krasnodaro sritis), kur įvaldė L-39 ir MiG-29 lėktuvus.

Bendruomenė priduria, kad okupantas tarnavo 14-ajame naikintuvų pulke aviacijos eskadrilės lakūnu. Jis dalyvavo kare Sirijoje, o nuo pirmos įsiveržimo į Ukrainą dienos „atliko oro gynybos sistemų slopinimo užduotį“ siekiant „įgyti pranašumą žemėje ir ore“.

 

Rusijos visuomenė taip pat patikslina, kad karininkas per karą prieš Ukrainą atliko daugiau nei 60 skrydžių.

„Per savo kovinę karjerą jis buvo pavyzdys visam personalui tiek skraidydamas, tiek kasdienėje veikloje“, – rašoma pranešime.

Priminsime, kad rugsėjo 24 d. Kurską užpuolė dronai. Vietos valdžia pranešė, kad dronai atsitrenkė į administracinį pastatą centriniame rajone. Teigiama, kad išpuolio metu buvo nežymiai apgadintas pastato stogas. Tačiau Ukrainos žiniasklaida, remdamasi šaltiniais GUR, pranešė apie dronų atsitrenkimą į FSB pastatą.

 

Tą pačią dieną įvyko antra dronų ataka, dėl kurios kilo gaisras. Ukrainos žiniasklaida, remdamasi GUR, pranešė apie naftos perdirbimo gamyklos ataką netoli Kursko aerodromo. Rusijos Federacijos gynybos ministerija paskelbė, kad Rusijos oro gynybos sistema tariamai sunaikino nepilotuojamą orlaivį virš Kursko ir Briansko sričių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(46)
(2)
(44)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()