[ŽT] Elgiasi kaip lapės. Nauja rusų taktika  ()

Viena karščiausių fronto zonų Ukrainoje išlieka Serebriansko miškų urėdija netoli Kreminos. Ten okupantai šaudo iš visų turimų ginklų, rengia šturmus ir vis bando pasiekti administracines Luhansko regiono sienas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

TSN korespondentas Ivano Petričakas rašo, kad Serebriansko miškus gina Voluinės kariuomenės 100-osios brigados kariai. Čia rusai nuolat bando rengti šturmus. Drono filmuotoje medžiagoje matyti, kad miškas yra išretintas, išdegęs ir išvagotas apkasais. Čia užpuolikai naudoja visus turimus ginklus.

„Priešas yra už 200 - 250 metrų nuo čia“, - sako kareivis Ivanas.

Okupantai šioje fronto linijoje kasa nedideles duobes, urvus. Karys Georgijus sako, kad tai yra įdomi rusų taktika šiame fronto sektoriuje. Jie kasa pavienius griovius medžių šaknyse ir iš ten stebi, šaudo ir kartais pradeda šturmus. Dėl medžių tankumo šarvuota technika gali būti efektyviai naudojama tik iki šimto metrų atstumu. Rusai puola iš savo duobių be jokios šarvuotos paramos. Jie susiduria su minomis ir kulkosvaidžių ugnimi ir tada traukiasi.

 

Voluinės brigada spaudžiama rusų neužleido nė vienos pozicijos. Priešingai – jie bando gerinti savo taktinę padėtį. Čia rusai kaip ir kitur bando ukrainiečius nustebinti savo karių skaičiumi - bėga į milžiniškus šturmus ir krenta patyrę didžiulių nuostolių.

(72)
(2)
(70)

Komentarai ()

Susijusios žymos: