Pirmas toks kartas! „Blogos naujienos“ Kinijai. Ką karo metu parodė Izraelio naikintuvai F-35 (Video)  (4)

F-35i pilotas pirmą kartą perėmė sparnuotąją raketą – tai gali tapti rimtu galvos skausmu Kinijai. Jų doktrina apima daugybės raketų naudojimą, kad būtų užkirstas kelias prieigai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Izraelio naikintuvas F-35i pirmą kartą numušė Jemeno husių paleistą sparnuotąją raketą. Ir tai yra „bloga žinia“ Kinijai. Tai praneša „Forbes“.

„IRIS Independent Research“ nacionalinio saugumo analitikė Rebecca Grant sako, kad sparnuotosios raketos perėmimas naikintuvu yra bloga žinia kinams. Kinija yra prieigos atmetimo (A2AD) strategijos šalininkė. Ji pagrįsta daugybės sparnuotųjų raketų naudojimu smogti ir išlaikyti priešą dideliu atstumu. Tokiu būdu jie nori nugalėti Vakarų pajėgas Ramiajame vandenyne.

„Maniau, kad tai labai įdomus atvejis. Tai pirmas kartas, kai F-35 naudojamas raketai numušti“, - sako Grant.

 

Lapkričio pradžioje Izraelio oro pajėgos paskelbė vaizdo įrašą, kuriame užfiksuota sparnuotosios raketos perėmimas. Kariuomenė nepateikė detalių apie sparnuotosios raketos tipą. Tačiau autoriai mano, kad tai gali būti „Qud“ šeimos raketa, kuri yra tiekiama husių kovotojams iš Irano.

Priešo sparnuotoji raketa, tikriausiai buvo perimta amerikietiška AIM-9X „Sidewinder“ su infraraudonųjų spindulių valdymo sistema. Bet kokiu atveju Kinijos karo analitikai turėtų „pasikrapštyti pakaušį“, mano Grant ir pažymėjo, kad Kinija atidžiai stebi JAV karines operacijas ir technologijas tiek šalies viduje, tiek tarp JAV sąjungininkų.

 

„Tai žaidimas tam, kad Xi Jinpingas ir jo draugai bei patarėjai nemanytų, kad Ramiajame vandenyne viskas yra lengvas grobis... Tai reiškia, kad jie turi keletą raketų, kurios gali būti ypač pažeidžiamos perėmimui“, – sako Rebecca Grant.

Tuo pačiu metu Kinija gali paleisti kelias masines sparnuotųjų raketų bangas, kurios perkraus JAV oro gynybos sistemas. Jie tikriausiai mato F-35 kaip mažesnę kliūtį. JAV tikslas turėtų būti savo veiksmais daryti spaudimą Kinijos pramonei, kaip tai padarė devintajame dešimtmetyje su SSRS. Kinija turi pakeisti savo išteklių paskirstymą ir ekonomiką, kad sugalvotų naujų atsakomųjų priemonių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(137)
(7)
(130)

Komentarai (4)