„Nepritaikyta prie karo realijų“. Ukrainos kariškiai įvardino prancūzų CAESAR trūkumus  ()

Prancūzijos savaeigės artilerijos sistemos CAESAR pasižymi dideliu tikslumu ir ugnies greičiu, tačiau dėl savo didelio dydžio greitai tampa prioritetiniu Rusijos armijos taikiniu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos kariuomenė gavo daugiau nei 10 vienetų prancūziškų savaeigių ginklų CAESAR. Tačiau jie pasirodė prastai apsaugoti nuo rusų dronų „Lancet“. Apie tai praneša prancūzų laikraštis „Le Monde“.

Vienas iš 56-osios atskirosios motorizuotosios pėstininkų brigados vadų šaukiniu „Noktiurnas“ pasakojo apie prancūziškų savaeigių ginklų CAESAR privalumus ir trūkumus. Anot jo, „Nexter“ gaminys pasižymi puikiu ugnies greičiu ir dideliu tikslumu, tačiau kariuomenė CAESAR naudoja nedaug.

„Savaeigis pabūklas CAESAR [pagamintas prancūzų grupės „Nexter“] šauna labai greitai ir labai tiksliai. Bet naudoju jį labai mažai, nes jis labai pažeidžiamas ir prastai pritakytas prie karo realijų“, – pasakoja karys.

Jis tai paaiškina tuo, kad įsibrovėliai dėl didelio CAESAR dydžio nedelsdami jį užfiksuoja ir paverčia prioritetiniu naikinimo taikiniu. Pasak karininko, Rusijos ginkluotųjų pajėgų priešpriešinė kova prasideda praėjus 3-4 minutėms po to, kai savaeigiai pabūklai patenka į kovinę poziciją. Tuo pačiu metu kovinis darbas trunka mažiausiai 5 minutes.

 

Noktiurnas lygina CAESAR su haubica M777, kuri per dieną gali iššauti iki 300 sviedinių, nes amerikietiškas gaminys gali būti užmaskuotas nuo dronų kamikadzių grotelėmis.

„Jei bandome apsaugoti CAESAR grotelėmis, pablogėja jo palydovinis ryšys, be kurio neįmanoma šaudyti. Be to, ginklas pažeidžiamas nešvarumų“.

„Reikėtų arba kad būtų galima šaudyti rankiniu režimu, arba kad palydovinė antena būtų nuimama“, – sako Noktiurnas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(81)
(4)
(77)

Komentarai ()