„Teks aukoti teritorijas“. Ukrainai būtina nauja taktika  ()

Kai kuriuose fronto sektoriuose Ukrainos gynėjams labiau apsimoka trauktis į parengtos gynybos vietas, kad priešui būtų padarytas didžiausias pralaimėjimas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujo Rusijos okupantų puolimo metu Ukrainos gynėjams bus naudingiau pereiti prie sluoksninės gynybos iš anksto paruoštose linijose, siekiant sunaikinti priešą iš patogesnių pozicijų.

Šią nuomonę eteryje išsakė 3-iojo OSBR 1-ojo puolimo bataliono vadas Piotras Gorbatenko.

Anot jo, priešo puolimo akivaizdoje reikia skirti daugiau karinių ir civilių resursų pasirengimui gynybai, „kad vėliau netaptų mums nepatogumų, kai priešas pasiekia vietą, kur mes nebūsime pasiruošę su juo susitikti“.

„Dabar reikia blaiviai įvertinti situaciją ir negalvoti apie greitus puolimus ar proveržius, o ruoštis rimtai ilgalaikei gynybai“, – pabrėžė kariškis.

Jo nuomone, Rusijos armija turi potencialą puolimui, tačiau viskas priklauso nuo to, kiek ji yra pasirengusi paaukoti personalo ir kiek laiko ji tikisi kovoti.

„Žinoma, dabar rusai negali smogti visu plačiu frontu, todėl pasirenka vieną ar dvi kryptis“, – priešo pajėgumą įvertino Ukrainos karininkas.

 

Gorbatenko mano, kad kai kuriose vietose teks „paaukoti teritoriją“ siekiant trauktis į parengtos gynybos vietas ir maksimaliai nugalėti priešą.

„Svarbiausia yra ne tai, kiek teritorijų užkariausime ar neteksime, o kiek žalos padarysime priešui personalo ir karinės technikos atžvilgiu“, – apibendrino jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(45)
(4)
(41)

Komentarai ()