„Nebėra jokių garantijų, Ukraina gali parklupti per mėnesį“  ()

Ekspertai skelbia karo pralaimėjimo perspektyvas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jungtinės Valstijos ir jų sąjungininkės išreiškė susirūpinimą dėl perspektyvos, kad Kongresas nesiims veiksmų dėl karinės pagalbos Ukrainai finansavimo, nes tai gali lemti karo su Rusija pralaimėjimą.

Tai pranešė CNN, remdamasi neįvardytais Vakarų pareigūnais, praneša Censor.NET, remdamasis „Ukrinform“.

Straipsnyje teigiama, kad Vakarų žvalgybos tarnybos šiuo metu skaičiuoja, kiek laiko Ukraina gali išgyventi be JAV ir NATO pagalbos. Vienas JAV kariuomenės pareigūnas šį laikotarpį įvertino mėnesiais, o blogiausiu atveju – žymus atsitraukimas ar net pralaimėjimas įvyks dar iki 2024 m. vasaros.

Didžiausią susirūpinimą Vakarams kelia pagalbos trūkumo poveikis Ukrainos kontrpuolimui rytuose ir pietuose, kur Ukrainos pajėgoms sunkiai sekasi daryti reikšmingą pažangą. „Jei kalbame apie tolesnių teritorijų užėmimą ir išlaikymą, sunku įsivaizduoti, kaip tai gali pavykti be tolesnės Jungtinių Valstijų paramos“, - sakė neįvardytas Europos diplomatas.

Be to, Vakarų pareigūnai baiminasi, kad JAV paramos praradimas arba tolesnis delsimas ją suteikti turės įtakos kitų sąjungininkų paramai.

Vakarų pareigūnai mano, kad be papildomos amerikiečių pagalbos Ukrainai pirmiausia gali pritrūkti tolimojo nuotolio raketų, vėliau – raketų oro gynybos sistemoms, dar vėliau – artilerijos amunicijos ir trumpojo nuotolio raketų.

 

Ukrainos kariuomenė jau dabar taupo turimą amuniciją, o rusai šaudo „penkis-septynis kartus“ dažniau, teigė JAV ir Ukrainos pareigūnai.

Pasak vieno aukšto rango Ukrainos kariuomenės pareigūno, Ukrainos vadovybė mano, kad dėl poveikio jų ugnies pajėgoms atsirado papildomų aukų tarp Ukrainos karių.

Kaip pranešama, JAV Kongresas toliau svarsto JAV prezidento Joe Bideno prašymą dėl papildomo finansavimo nacionalinio saugumo reikmėms, kuriame numatyta daugiau kaip 60 mlrd. dolerių parama Ukrainai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(24)
(44)
(-20)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: