Užuomina į Trečiąjį Reichą. „Wagner“ samdiniai turi naują pavadinimą  ()

Rusija iš samdinių formuoja naują dalinį kovinėms operacijoms Sahelio regiono šalyse.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-12-18 Užuomina į Trečiąjį Reichą. „Wagner“ samdiniai turi naują pavadinimą  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Wagner“ rusų samdiniai Afrikos šalyse dabar turi naują pavadinimą – „Afrikos Korpusas“, rašo „Le Monde“.

Kaip ir „Wagner“ atveju, tai yra nuoroda į nacių Trečiąjį Reichą*, ypač Vermachto ekspedicines pajėgas Antrojo pasaulinio karo metais, veikusias pavadinimu „Afrika Korps“.

*sukarinta grupė gavo savo pavadinimą dėl savo įkūrėjo Dmitrijaus Outkino susižavėjimo vokiečių kompozitoriumi, kuris buvo labai mėgstamas Trečiajam Reiche ir paties Hitlerio.

Naujasis pavadinimas pirmą kartą pasirodė lapkričio 20 dieną viename Rusijos „Telegram“ kanale, artimame Rusijos gynybos ministerijai. Jame cituojamas buvęs pulkininkas, žurnalo „Krašto apsauga“ vyriausiasis redaktorius, kuris pranešė apie samdinių verbavimą į Rusijos „Afrikos Korpusą“.

Naujos formacijos kūrimas prasidėjo po Rusijos gynybos viceministro Yunus-Bek Jevkurovo vizito Libijoje.

Jevkurovas į Bengazį (Rytų Libijos sostinė) atvyko tris kartus: rugpjūtį (netrukus po Jevgenijaus Prigožino žūties lėktuvo katastrofoje), rugsėjį ir gruodį. „Le Monde“ pabrėžia, kad naujausios Jevkurovo kelionės maršrutas „pabrėžia naujos įtakos sferos kontūrus“, kurią bando formuoti Rusija. Jis aplankė ne tik Libiją, bet ir Malį, Burkina Fasą bei Nigerį.

Rusų „Afrikos korpusas“ suformuotas siekiant vykdyti plataus masto karo veiksmus ir „išvalyti Vakarų buvimą“ Afrikos šalyse.

 

„Afrikos Korpusas" yra „Wagner“ grupės varžovas, norintis užimti savo buvimo Afrikoje sferą ir jos žmones“, – prancūzų laikraštis cituoja šaltinį Amerikos vyriausybėje.

2023 m. rugsėjį Nigeris, Burkina Fasas ir Malis paskelbė apie Sahelio valstybių aljanso sukūrimą. „Le Monde“ rašo, kad Rusija galėtų panaudoti šį naują bloką savo buvimui padidinti.

„Kai aljansas pradės veikti, jis taps instituciniu ir teisiniu pagrindu Rusijos norui siųsti samdinius ar instruktorius galimų bendrų karinių operacijų tarp Malio, Burkina Faso ir Nigerio kontekste“, – rašoma leidinyje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(25)
(-17)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()